Prvaci Europe tek u produžecima slomili Finsku, Poljaci srušili BiH

 Foto: Hina

BRANITELJI naslova europskog prvaka u košarci, domaćini ovogodišnjeg EuroBasketa, te najveći favoriti za naslov Francuzi u natjecanje u skupini A u Montpellieru krenuli su teškom 97-87 (45-37, 81-81) pobjedom protiv Finske izborenom nakon produžetka.
 
Francuzi su kontrolirali rezultat tijekom čitavog dvoboja, ali Finci su u završnici uspjeli nekoliko puta poravnati (76-76, 78-78, 81-81). Francuska je imala 16 sekundi za posljednji napad, ali Tony Parker ga nije uspio realizirati, pa se moralo u dodatnih pet minuta. Ipak, Francuzi u nastavku nisu dopustili iznenađenje. Parker je ubacio 23 koša za Francusku, a Jamar Wilson 21 za Finsku.
 
Prije te utakmice, Izrael je u gustoj završnici sa 76:73 bio bolji od favorizirane Rusije.
 
BiH propustila srušiti Poljsku

Poljska je teže od očekivanoga porazila oslabljenu reprezentaciju BiH 68:64 i tako otvorila natjecanje skupine A Eurobasketa u Montpellieru.

BiH je dobro odigrala prvu četvrtinu gdje su zatvorili prilaze košu Poljacima, ali su pali u drugoj četvrtini koju je Poljska dobila 24:12 i tako s 10 razlike otišla na poluvrijeme. Do kraja utakmice se BiH uspijela vratiti u utakmicu, te je imala napad za izjednačenje 23 sekunde do kraja pri vodstvu Poljske 66:63.

Milošević je lijepo izašao iz bloka i ostao sam na trici, ali je teško promašio. Poljaci su bili sigurni do kraja sa slobodnim bacanjima i mogli su početi slaviti svoju prvu pobjedu na turniru.

Waczynski je predvodio Poljsku s 15 poena, a Stipanović je bio jedini dvoznamenkast kod BiH s 20 poena.

SKUPINA A (Montpellier):

Poljska - BiH 68-64

Izrael - Rusija 76-73

Francuska - Finska 97-87 - produžetak

Pročitajte više