Prvakinja objasnila: Sandra Perković nema granica

Foto: Hina

HRVATSKA atletika danas slavi! Nezaustavljiva Sandra Perković jučer je osvojila svoje treće europsko zlato u nizu, što nikad niti jednoj atletičarki u povijesti nije uspjelo, a danas je Ana Šimić osvojila fantastično treće mjesto u skoku u vis.
 
Aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja, Sandra Perković,  svoj je treći naslov najbolje na Starom kontinentu začinila bacivši disk u petoj seriji 71,08 m, čime je za 56 cm popravila hrvatski rekord, koji je postavila na mitingu Dijamantne lige u Šangaju 18. svibnja ove godine.
Naravno da je Perkovićka s velikim uzbuđenjem popratila natjecanje u ženskom skoku u vis, a nakon toga je za HRT dala izjavu.
 
''Osjećam se fenomenalno. Upravo smo svi na stadionu gledali ženski skok u vis i još smo pod dojmom Aninog rezultata. Moram ju pohvaliti. A što se tiče mog rezultata jučer, daljina od 71,08 m je daljina koju smo mi i očekivali. Malo je falilo da srušim i rekord europskih prvenstava, ali nema veze, nešto moramo ostaviti i za Amsterdam. To je to, sad nas čeka Dijamantna liga i idemo dalje, korak po korak.
 
Sandra već jako dugo nema pravu konkurenciju. Iz serije u seriju baca sve bolje, svaki hitac joj je sve dalji. Na pitanje, postoji li granica za Sandru Perković, najtrofejnija hrvatska atletičarka svih vremena spremno je odgovorila:
 
''Sandra Perković nema granica, mogu to tako reći. Živim i treniram iz dana u dan i sama sam sebi najveći motiv, sama sam sebi najveća konkurencija. Jučer se zaista sve super poklopilo. Disk je išao daleko, mada je bilo malo straha jer sam se prije par dana na treningu ozlijedila, i to  mjesto koje je za nas diskaše jako osjetljivo. No, hvala bogu, sve je prošlo odlično. Znala sam da sam dobra, da mogu daleko baciti, ali priznajem da sam ovim rezultatom i sama sebe iznenadila''.
 
Također, Sandra Perković je zajedno s Anom Šimić, naravno, kao navijač, proživjela Anin najveći rezultat karijere.
 
"Ja i Ana smo dobitna kombinacija. Godinama smo bile cimerice, godinama smo jedna drugu podržavale i gurale naprijed. Navijala sam danas iz petnih žila i glas sam izgubila'', za kraj je rekla Perkovićka.
 

Pročitajte više