Radonjić nije igrao na Maksimiru zbog "džentlmenskog dogovora" dvojice sumnjivih likova

Foto: Hina

DINAMO je sinoć na Maksimiru u otužnoj atmosferi upisao pobjedu protiv Istre, a nakon utakmice trener "modrih" Zoran Mamić je prštao zadovoljstvom zbog rušenja "kvalitetnog" protivnika.

"Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi u ovoj teškoj utakmici. Nema smisla ponavljati koliko je Istra dobra u obrani i koliko ih je teško probiti, a čak je i teren danas bio dosta mekan i nije bilo lako kontrolirati loptu. Dodamo li tome i kvalitetnu Istru koja se dobro kretala u obrani onda je jasno da je ovo bila teška utakmica, ali i zaslužena pobjeda", rekao je Mamić.

Zadovoljan je igrom svog posljednjeg pojačanja Angela Henriqueza koji je zabio prvi gol na utakmici nakon ulaska s klupe.

"Angelo fantastično radi i veliko je bogatstvo imati ga u momčadi. Siguran da će biti samo sve bolji", dodao je Mamić kojeg za četiri dana čeka prva utakmica Europa lige.

"Bitno je da se nitko nije ozlijedio, spremni smo za Astru".

Šprajcer i Mamić dogovorili da Radonjić ne igra protiv Dinama

Najopasniji igrač gostiju trebao je biti Dejan Radonjić, napadač kojega je ovog ljeta kupio Dinamo, ali braća Mamić su ga nakon jedva mjesec dana vratili na posudbu u Pulu. Zanimljivo, Radonjić nije nastupio protiv Dinama zbog, kako ga je trener Istre Igor Pamić nazvao, "džentlmenskog sporazuma" dva kluba, točnije, dvojice visokih dužnosnika HNS-a koji bi, zbog svog anti-nogometnog djelovanja, trebali biti daleko od nogometa i sporta uopće. Naravno, takvih dogovora prilikom transfera i posudba ima u većini svjetskih nogometnih liga, ali ovaj je nešto drugačiji.


Neven Šprajcer, koji je pohodio maksimirsku ložu prošlog tjedna na utakmici s Maltom, osuđen je (nepravomoćno) na četiri godine zabrana rada u nogometu zbog davanja mita Željku Širiću za "pošteno suđenje", a protiv njega se vodi postupak zbog kriminala u NK Karlovac. Ipak, to ga nije spriječilo da i dalje, uz javnu podršku Davora Šukera, kao predsjednik vodi karlovački savez, sjedi u HNS-ovim tijelima, pa i da u ime Istre sklapa sumnjive dogovore sa Zdravkom Mamićem.

"Nemamo što skrivati. Radonjić nije igrao zbog dogovora Mamića i Šprajcera na dan kad je dogovorena posudba, ali koliko znam Zdravko Mamić je rekao da u slijedećim utakmicama neće biti problema", rekao je nakon utakmice trener Istre Igor Pamić, s čijim je automobilom Šprajcer putovao na tajni sastanak sa Širićem zbog kojeg su obojica nepravomoćno osuđeni na višegodišnje zabrane rada u nogometu. Pamić i Šprajcer su zajedno, nakon propasti NK Karlovac, stigli u pulskog prvoligaša.

Zanimljivo je i da je Pamić do posljednjeg trenutka računao na Radonjića za utakmicu s Dinamom, dok je Zoran Mamić na posljednjoj pressici rekao kako mu je upravo taj igrač najveća prijetnja na Maksimiru. Par dana prije utakmice odlučeno je da neće igrati.

Dinamo se dugo mučio s Istrom u negledljivoj utakmici pred praznim tribinama. U drugom dijelu su krenuli odlučnije i golovima Henriqueza i Wilsona stigli do pobjede. Time se Dinamo vratio na vrh, s bodom prednosti ispred Rijeke, s kojom Mamić također sklapa "džentlmenske dogovore".

Pročitajte više