Radošević odličan u porazu Lietuvosa od CSKA, Planinić i Lončar pobijedili Bogdanovića

CSKA je na gostovanju u 6. kolu skupine D Eurolige slavio kod Lietuvos Rytasa s uvjerljivih 71:62.

Najbolju utakmicu u europskim kupovima odigrao je 22-godišnji Leon Radošević, koji je u Lietuvosu na posudbi iz Armani Milana. Za 28 minuta u igri ubacio je 17 poena, uz četiri skoka, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Domaćin je dobio samo prvu četvrtin 16:14, nakon čega je CSKA potpuno preuzeo kontrolu. Najefikasniji u ruskoj momčadi bio je Amerikanac Sonny Weems s 19 poena i šest skokova.

U istoj skupini, Barcelona je kod Brose Basketsa u Bambergu upisala i šestu pobjedu (86:66) u isto toliko susreta. Ante Tomić imao je skroman učinak: Šest poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Euroliga, 6. kolo:

Skupina D

Brose Baskets - Barcelona 66:86

Lietuvos Rytas - CSKA 62:71

Planinić i Lončar pobijedili Bogdanovića

Himki, za koji igraju Zoran Planinić i Krešimir Lončar, na svom terenu pobijedio je Fenerbahče 71:70 ubačajem Kelvina Riversa sa zvukom sirene.

Domaćin je imao pet koševa prednosti početkom posljednje četvrtine, a završnica je ponudila dramu. Fenerbahče je poveo 55 sekundi prije kraja 70:69, Lončar promašio iz igre, ostalo je 36 sekundi do kraja, a Fener je tricom mogao pobijediti.

Ali, Andersen poentira za dva i osam sekundi prije kraja Himki ima kontru. Monja puca tricu dvije sekunde prije kraja tricu, a lopta se od obruča odbija Riversu koji sa sirenom ubacuje za pobjedu Himkija.

Zoran Planinić trijumfu je pridonio s 11 poena, tri skoka i dvije asistencije. Lončar je ubacio tek jedan od devet pokušaja za dvicu, dva slobodna bacanja, uz pet skokova i tri asistencije.

Bojan Bogdanović za Fener je ubacio 11 poena, uz tri skoka. Rivers, koji je zabio za pobjedu Himkija, bio je najefikasniji sa 14 poena.

Euroliga, 6. kolo:

Skupina A

Himki - Fenerbahče 71:70

Panathinaikos - Real  (kasnije)

Union Olimpija - Cantu (kasnije)

Redoslijed: 1. Himki 4-2 (šest utakmica), 2. Real Madrid 4-1 (-1), 3. Fenerbahçe 3-3, 4. Cantu 2-3 (-1), 5. Panathinaikos 2-3 (-1), 6. Union Olimpija 1-4 (-1)

Pročitajte više