"Raikkonen nije pravi čovjek za Ferrari"

Foto: Guliver Images/Getty Images

BIVŠI Ferrarijev sportski direktor Cesare Fiorio izjavio je kako Kimi Raikkonen nije dobar odabir za Ferrari. Misli kako bi bolji izbor za talijanski tim bio jedan od mladih talenata koji ima potencijala za budućnost, piše GP1.hr.

"Divim se njegovom talentu, ali se ne slažem s njegovim načinom života i njegovim tehničkim pristupom. Ja ga ne bih izabrao", izjavio je za Gazzetta dello Sport.

Što Raikkonen mora učiniti kako bi uspio u Ferrariju?

"Po mom mišljenju ovo je konzervativan izbor. Radije bih uzeo nekog mladog vozača koji je u usponu, nego Kimija koji je pri kraju svoje karijere. On ne živi kao pravi sportaš a sam talent nije dovoljan da se postane svjetskim prvakom. Vozač koji misli biti prvak mora uložiti fizički, psihički i tehnički napor, a od onoga što sam vidio i što znam, on je tip čovjeka koji nakon trkaćeg vikenda uzme svoje stvari i ode. Ne znam koliki tehnički doprinos on može donijeti."

Fiorio, koji je radio u Ferrariju od 1989. do 1991., smatra da će dolazak Raikkonena biti od koristi za Alonsa jer je uvjeren da će Španjolac pobijediti i još podebljati svoju, ionako visoku reputaciju. Na pitanje hoće li Alonso patiti zbog prisutnosti Raikkonena, odgovorio je:

"Zašto bi? Kako ga bude pobjeđivao, tako će rasti njegova vrijednost. Ne vidim problem u tome. Njih dvojica će sljedeće sezone biti najjači vozački par. Mercedesov par je blizu, ali Nico Rosberg nije dovoljno konzistentan. Krene obećavajuće, napravi par iznimno dobrih rezultata i onda nestane", izjavio je Cesare.

Pročitajte više