Raikkonen spreman ignorirati mogući bojkot utrke

Foto: Guliver Image/Getty Images

UNATOČ prijetnjama GPDA udruge da će vozači bojkotirati utrku u Njemačkoj ako budu osjećali da gume nisu prikladne za utrkivanje, Kimi Raikkonen nema namjeru bojkotirati utrku.

> Napeto u Njemačkoj: Hamiltonu prvi, Vettelu drugi slobodni trening

Raikkonen, koji nije član GPDA udruge, rekao je da svejedno katkad ode na sastanke. 2005. u SAD-u Raikkonen se sa svim vozačima koji su vozili na Michelin gumama povukao iz utrke, ali ovaj put to ne namjerava.

"Nisam član GPDA udruge, ali bio sam pozvan na sastanak. Nisam otišao, ali sam čuo o čemu se raspravljalo. Siguran sam da se to neće ostvariti“, rekao je Raikkonen.

"Jednom sam bio uključen u bojkot utrke 2005. i najsmješnije je što su tada neki vozači nastavili voziti.  Ovaj put ja ću nastaviti voziti ako se to dogodi.“

Raikkonen se ne brine za gume te se složio s Pirellijem i rekao kako druge momčadi ne znaju najbolje koristiti gume.

"Ja ću se utrkivati. Gume nisu jedini problem, sigurno je puno toga utjecalo na ono što se dogodilo u Silverstoneu. Nismo imali nikakvih problema cijelu godinu. Utrkivanje je uvijek opasno, svašta se može dogoditi. Gume su eksplodirale jer su ih druge momčadi koristile krivo. Meni su u redu", dodao je.

 

Pročitajte više