Rakitić: I Španjolci su samo ljudi, možemo ih zavezati!

IVAN RAKITIĆ je naš "Španjolac" i jasno da priželjkuje da zajedno s Del Bosqueovom ekipom dohvatimo četvrtfinale. Javio se Alvaru, svom suigraču iz Seville, napadaču koji nosi nadimak Zvijer iz Vallecasa, predgrađa Madrida.

"Pitao sam ga kako žena i djeca, haha", nasmijao se odlično raspoloženi Rakitić i otkrio da Španjolci vjeruju, čak i priželjkuju prolaz Hrvatske.

Namrštilo je to čela talijanskih novinara koji su stigli u Warku, makar njihove priče o namještaljki nemaju neku posebnu podlogu. Talijani strahuju od namještanja, kakva groteska.

Španjolci imaju dvije ekipe za naslov prvaka

Naši igrači o tome ne razmišljaju. Veseli ih i sama pomisao da će u Gdanjsku stati nasuprot svjetskih i europskih prvaka.

"Jasno nam je da će Španjolci imati posjed lopte, mi moramo biti agresivni i ne dopustiti da prelako uđu u našu polovicu. Vezni red mora biti spreman, zatvarati prostor. Vidjeli smo kako su ih Talijani dobro držali. Moramo biti pravi u vezi i ako to možemo, vjerujem da će biti dobro"

"Fizički smo spremni, ali spremni su i Španjolci. Godinama tuku ovakav ritam i makar imaju 70-ak utakmica u nogama, oni znaju kako se spremiti za ovakve utakmice. Xavi ili Iniesta, tko je opasniji? Pa to su možda najbolji igrači svijeta. Kad jedan zakaže, drugi vodi. Oni imaju 23 sjajna igrača, mogu postaviti dvije ekipe koje se mogu tući za naslov prvaka Europe"

Lijepo je čuti optimizam iz hrvatskog tabora u Warki.

"Možemo zavezati Španjolce! Talijani su uspjeli, Švicarci su ih tukli na SP-u. I oni su samo ljudi, ali moraš iskoristiti šanse koje ti se pruže. Sve je na nama, ako stvorimo šanse - moramo ih zabiti. Čeka nas teška, ali prava utakmica. Najvažnije je da imamo sve u svojim nogama. Morat ćemo puno raditi protiv lopte, ipak su oni stvorili tiki-taku"

Pročitajte više