Rakitić: Uživao sam u debiju na Camp Nouu

Foto: Guliver Images/Getty Images

IVAN RAKITIĆ odradio je svoje prve minute u dresu Barcelone na mitskom Camp Nou. Hrvatski reprezentativac hranio je loptama Neymara, Messija, Rafinhu i ostatak ekipe, a osim toga i sam je tukao po golu i to s više od 20 metara, što navijači katalonskog ponosa nisu dugo vidjeli od svojih igrača. Upravo je to osvojilo navijače, ali i oštre španjolske novinare...

"Barcelona je u Rakitiću dobila pouzdanog veznjaka koji je sposoban oduzeti loptu, distribuirati i šutirati izvana", piše Mundo Deportivo.

"Moram priznati da sam uživao u debiju na Camp Nou", rekao je Rakitić.

"To je samo dio mojih mogućnosti. Zna se koliko mogu i osjećam da imam još prostora za napredak tako da ću biti sve bolji kako će sezona odmicati. Naravno, sve je lakše kad si okružen vrhunskim igračima, a pogotovo Messijem i Neymarom. Svima je jednostavnije igrati kad su oni na travnjaku. Uživam ovdje u Barceloni, svaki dan naučim nešto novo od suigrača", rekao je Rakitić.

"Spremni smo za početak sezone"

Barca je zabila meksičkom Leonu šest komada (6:0), ali pravi posao počinje u nedjelju kada im na Cam Nou stiže Mario Pašalić i njegov Elche.

"Protiv Leona smo odigrali dobru utakmicu, ali ima još nekih sitnih detalja na kojima treba dodatno raditi. Sve u svemu, siguran sam da su navijači otišli s osmjehom na licu", rekao je Raketa.

"Važno je da što bolje startamo u novoj sezoni koja počinje za nekoliko dana", nadodao je za kraj.

Pročitajte više