Rakitić i Modrić znaju recept za Wales

NOGOMETNE reprezentacije Hrvatske i Walesa prvi put se susreću u kvalifikacijama. Dvaput su dosad igrali prijateljske utakmice i oba puta je Hrvatska bila domaćin.

Prva utakmice je iz kolovoza 2002. godine, a Hrvatska ju je dočekala s novim izbornikom, ali i novim igračima. Mirka Jozića je na klupi zamijenio Otto Batić, a Davora Šukera, Roberta Jarnija, Zvonimira Soldu i Roberta Prosinečkog niz drugih nogometaša.

Međutim, u varaždinskom debiju "nova Hrvatska" nije oduševila. U blijedoj utakmici je izvukla neriješeno. Velšani su poveli nakon jedanaest minuta igre, a Mladen Petrić je izjednačio u 79. minuti. Bio je to prvi od dvanaest golova Petrića u hrvatskom dresu.

Sastavi:

HRVATSKA: Pletikosa, Živković, Tapalović, Šimunić , R.Kovač, N.Kovač, Šarić, Vugrinec, Vlaović, Rapaić, T.Marić.
 
WALES: Jones, Delaney, Barnard, Melville, Gabbidon, Pembridge, Earnshaw, Johnson, Hartson, Davies, Robinson

Rakitić i Modrić majstorijama spasili obraz Hrvatske

Dok su se 32 reprezentacije pripremale za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, Hrvatska je igrala prijateljske utakmice. U svibnju te godine izabranici Slavena Bilića ugostili su Velšane u Osijeku.

Ovaj put je Hrvatska pobijedila 2:0, ali je pokazala jako malo. Velšani su prvi zabili, u 24. minuti, ali je njihovo slavlje prekinuo pomoćni sudac koji je pokazao da je riječ o zaleđu. Bljesak Ivana Rakitića u posljednjim trenucima prvog dijela bio je dovoljan za vodstvo. Sjajno je Rakitić pucao pod samu gredu gostujućeg gola.

Konačan rezultat postavio je rezervist Drago Gabrić. Luka Modrić ga je savršeno pronašao, a on je lako pogodio suprotni kut gostujućeg gola.

Sastavi:

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Strinić, Lovren, Šimunić, Vukojević, Rakitić, Mandžukić, Jelavić, Modrić
 
WALES: Hennessey, Ricketts, Gunter, Williams, Morgan, Nyatanga, Stock, Edwards, Church, Earnshaw, Dorman

Pročitajte više