Rakitić protiv Modrića: Veliki prijatelji večeras se neće poznavati

Screenshot: Youtube

CIJELA Španjolska večeras od 22 sata gledat će što se događa na stadionu Sanchez Pinzjuan, gdje Sevilla dočekuje Real.

Ostala dva konkurenta za naslov, Atletico i Barcelona, u 30. kolu (a svaka od devet utakmica do kraja je ključna) imaju puno lakše zadatke: Barcelona dočekuje Celtu (12-plasiranu), dok Atletico na svom terenu igra protiv Granade (11.), pa se očekuju njihove pobjede za nastavak mrtve trke.
 
Ali Real ide kod Seville, koja je predvođena Ivanom Rakitićem u najbolje vrijeme ulovila najbolju formu: Pet uzastopnih pobjeda za 5. mjesto u Primeri, kao i plasman u četvrtfinale Europa Lige. 
 
Cristiano Ronaldo je velika nada gostima, ne samo zato što je najbolji igrač Reala i osvajač Zlatne lopte, nego i zbog toga što je na dva "pretposljednja" gostovanja kod Seville zabio sedam golova (ukupno 15 protiv tog protivnika).
 
Posljednji prvenstveni susret ovih protivnika Real je na svom stadionu dobio 7:3. Svi golovi domaćina zasluga su trojca BBC, ali je s druge strane Ivan Rakitić zabio dva gola.

Luka Modrić tada je igrao zadnjih 20 minuta umjesto Isca, a večeras će igrati od početka, dok će mladi Španjolac zamijeniti Di Mariu. 
 
U Sevilli ga dakle čeka prijatelj iz reprezentacije, ali koji će večeras biti prije svega najbolji igrač i kapetan protivnika, jer podsjećamo kako je ove sezone u Primeri došao do 11 golova i 9 asistencija. Modrić je trenutno na jednom golu i 6 asista. 
 
Igrači koji su temelj hrvatske selekcije večeras se "neće poznavati", iako se Modrić prije dolaska u Real najviše savjetovao upravo s Rakitićem, koji ga je uvjeravao kako su Real i Španjolska prave opcije za njega. 
 
Spomenuli smo da Ronaldo, koji inače hara Sevillom, nije bio strijelac na zadnjem gostovanju na Pizjuanu, prošle sezone.
 
Sevilla je tada protiv Reala slavila golom Trochowskog, a asistent je bio - Rakitić!

Pročitajte više