Raskol braće: Zdravko vikao iz lože, Zoran pobjegao u svlačionicu

Foto: Hina, Screenshot/Index

NAKON posljednje utakmice sezone i pobjede 4:0 nad Rijekom, Dinamo je na Maksimiru proslavio deseti naslov prvaka. Trener "modrih" Zoran Mamić napustio je travnjak još tijekom utakmice i otišao u svlačionicu nakon burne rasprave oko ulaska Ognjena Vukojevića s klupe u oproštajnoj utakmici od Dinama, a nije se vratio niti na dodjelu odličja.

> Potop Rijeke na proslavi Dinamove "desetke": Mamići pokvarili feštu

> Deset zapovjedi Dinamove "Decime"

Njegov brat i Dinamov gazda Zdravko derao se iz lože prema klupi prije nego je Zoran napustio teren.

Nije se pojavio na dodjeli medalja, no Zdravko Mamić je nakon susreta potvrdio kako će njegov brat ipak ostati trener Dinama.

Zdravko Mamić: Zoran ostaje trener

Nakon slavlja trener se nije pojavio niti na press konferenciji, ali gazda Zdravko je došao smiriti strasti i javno podijeliti sreću.

"Pitao sam Zorana jel možemo prijeći preko ovoga, rekao je da možemo. Ne znam što se dogodilo, vidio sam Eduarda i Zorana, htjeli su da treći vratar Mikulić dobije koju minutu, a publika se željela oprostiti s Ogijem, došlo je do nesporazuma", rekao je Mamić i dodao:

"Imam razumijevanja za Zorana. On je cijelog sebe ugradio u projekt Dinamo, ovo mu je 19. trofej u deset godina. Ponosan sam na njega kao na dinamovca i brata. Ostaje trener Dinama, on mora nastaviti posao".

"Nemojte tome pridavati značaj, pišite o pozitivnim stvarima, promovirajmo naše igrače. Zoran će i dalje biti trener. Idemo dalje još jači", zaključio je Zdravko Mamić.

Zoran Mamić je nevoljko preuzeo trenersku klubu kao privremeno rješenje nakon smjene Krune Jurčića da bi se zadržao tek par tjedana, a onda ponovo uskočio na tu poziciju nakon Branka Ivankovića u jesen 2013. Od tada je s Dinamom osvojio dva naslova prvaka i Kup te odradio još jednu neuspješnu jesen u skupini Europa lige.

Antolić: Zaslužujemo sve ovo što se događa

Na pressici Mamića također nije bilo, ali pojavili su se dobro raspoloženi Domagoj Antolić i Arijan Ademi.

"Mislim da je današnja utakmica preslika naše sezone: odigrali smo odlično, dobili utakmicu i pokazali da zaslužujemo sve ovo što se događa. Osvojili smo naslov, Kup i pokazali danas da smo najbolji", rekao je Antolić.

"Fantastičan je osjećaj osvojiti prvenstvo bez poraza, dodali smo i Kup i veliko hvala svim navijačima. Bilo je krasno igrati u ovakvoj atmosferi, hvala navijačima što nas bodre i pozivam ih da nastave ovako dolaziti i sljedeće sezone, a mi ćemo im se odužiti ovakvim utakmicama kao što je bila danas", dodao je Ademi.

"Hvala svima koji su bili uz nas cijelu sezonu. Pobjeda protiv Rijeke odlično nam je došla za kraj sezone i veliko slavlje. Pokazali smo i večeras kvalitetu, odigrali smo pravu momčadsku utakmicu i sjajno zaokružili sezonu u kojoj smo osvojili dvostruku krunu. Svi smo sretni i ponosni na ovaj uspjeh, a sad ćemo se i proveseliti i zajedno proslaviti", rekao je Alžirac Hilal Soudani koji bi ovog ljeta mogao napustiti klub.

Pročitajte više