Raul stopama Pelea i Beckenbauera: Legenda Reala potpisala za New York Cosmos

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDARNI napadač Reala i španjolske reprezentacije Raul, karijeru će senzacionalno nastaviti u nekoć slavnom New York Cosmosu, klubu koji se sad natječe u 2. rangu natjecanja Sjeverne Amerike (North American Soccer League).
 
37-godišnji Raul za Cosmos će nastupati od travnja 2015. kad će početi sezona, a također,  bivši napadač Reala bit će i na čelu klupskog omladinskog pogona koji će također krenuti s radom početkom 2015.
 
New York Cosmos je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio klub koji je prvi u Americi krenuo s ozbiljnim ulaganjima te popularizacijom nogometa na američkom kontinentu. Za Cosmos su među ostalim nastupali i Pele te Franz Beckenbauer, a nakon gašenja, klub se ponovo oformio 2013.

 
Raul, igrač koji je i danas sa 71 golom rekorder Lige prvaka, nakon dvogodišnje avanture u Kataru prošlog ljeta se umirovio, međutim ponuda Cosmosa promijenila mu je planove.
 
''Svi koji vole nogomet širom svijeta dobro znaju za Cosmos i slavu igrača koji su za njega igrali. Cosmos je klub koji je najviše učinio za popularizaciju nogometa u SAD-u i čast mi je nastupati za njega. Vjerujem u viziju kluba i uzbuđen sam što ću biti dio te priče'', rekao je Raul.
 
Raul je u svojoj karijeri osvojio šest naslova u Primeri, četiri španjolska Superkupa, tri Lige prvaka te je zabio čak 323 gola u 741 utakmici koje je odigrao u 16 godina igranja za kraljevski klub.
 

Pročitajte više