Ravensi osvojili Super Bowl u najduljem finalu u povijesti!

Foto: AFP

ODIGRAN je 47. Super Bowl - najvažniji sportski i jedan od najkomercijalnijih događaja godine, finale NFL lige. U napetom susretu momčad Baltimorea svladala je favorizirani San Francisco 34-31 i osvojila drugi naslov u klupskoj povijesti.

U uzbudljivom finalu Baltimore Ravensi su od početka preuzeli vodstvo i zadržali ga kroz dramatičnu završnicu i velikom pritisku 49ersa.

Utakmicu je obilježio nestanak struje na Superdome stadionu u New Orleansu, kojem je ovo prvi Super Bowl nakon uragana Katrine, ali nakon pola sata igra se mogla nastaviti. Veliku prednost Baltimorea ugozili su Michael Crabtree i Frank Gore nakon pauze, ali Ravensi su uzvratili novim "touchdownom" prije nego je Tucker zabio za konačnu pobjedu. 

Joe Flacco proglašen je najkorisnijim igračem finala. "Mislim da će mi trebati vremena da probavim ovo. Ništa nismo lako postigli. Žestoko su se borile obje momčadi. Mislim da smo naciji pružili dobru utakmicu", rekao je Flacco.


Prvi put u povijesti u finalu su se na suprotnim klupama susrela dva brata, John u Baltimoreu i Jim Harbaugh u San Franciscu. Jim je čestitao starijem bratu: "Imali smo prilike tijekom utakmice, ali nismo imali najbolju večer. Naši igrači su se borili da se vrate u utakmicu, borili su se za pobjedu".

Pred 71 tisuća ljudi i milijunskim gledateljstvom pred tv-ekranima odigrano je najdulje finale u povijesti NFL-a. Utakmica je trajala rekordnih četiri sata i 14 minuta.

Najiskusniji "gavran" Ray Lewis završio je ovom pobjedom svoju 17-godišnju karijeru: "Je li moglo završiti ikako drugačije? Sada sam zaslužio odjahati u zalazak sa svojim drugim prstenom. Nema boljeg načina za odlazak, kao prvak".
 

Pročitajte više