Real Madrid pred 100 tisuća ljudi razbio Manchester City, Modriću prvo poluvrijeme

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Real Madrida svladali su Manchester City s uvjerljivih 4-1 (3-1) u pripremnoj utakmici odigranoj u petak na Melbourneu Cricket Groundu pred 99.382 gledatelja, a Luka Modrić je odigrao prvih 45 minuta.
 
Real puno bolji nego protiv Rome
 
Utakmica je odigrana u sklopu International Champions Cup turneje koja se proteže na tri kontinenta (Sjeverna Amerika, Australija, Azija), a Real je pokazao znatno bolje lice nego u dvoboju s Romom, kad u regularnom vremenu Benitezova momčad nijednom nije uspjela zatresti mrežu te je na kraju poražena u raspucavanju s bijele točke.
 
Novom Realovom treneru Rafi Benitezu ovo je prva pobjeda na klupi "kraljevskog kluba" u kojoj su strijelci bili Karim Benzema (21), Cristiano Ronaldo (25), Pepe (44) i Denis Čerišev (73). Jedini pogodak za Manchester City postigao je Yaya Toure (45+4) iz neopravdano dosuđenog kaznenog udarca. Sudac je, naime, pokazao na bijelu točku, zbog igranja rukom Sergija Ramosa, ali se to dogodilo izvan kaznenog prostora.
 

 
Modriću defenzivnija uloga
 
Luka Modrić je, baš kao i protiv Rome, bio u početnoj postavi i odigrao je jedno poluvrijeme u kojem od hrvatskog reprezentativca nismo vidjeli mnogo. No, čini se da mu je Benitez u ovom dvoboju više namijenio defenzivnu ulogu, jer se Modrić vrlo rijetko priključivao napadačkim akcijama te je većinu vremena proveo u igri na obrambenoj polovici Reala.
 
Madriđani su poveli kad je Karim Benzema odlično reagirao na ubacivanje Garetha Balea s desne strane i volejem s desetak metara svladao nemoćnog Joea Harta. Samo četiri minute poslije bilo je 2-0 kad je Ronaldo sjajno primirio dugu loptu Tonija Kroosa i prebacio istrčalog Harta koji je zahvatio loptu, ali nije uspio spriječiti da prijeđe gol-crtu. Na 3-0 povisio je Pepe poslavši loptu u mrežu glavom nakon ubacivanja iz kuta. Asistent je bio Isco, baš kao i kod posljednjeg Realovog pogotka, jedinog u drugom poluvremenu ovog dvoboja.

Pročitajte više