Real bez ključnih veznjaka na klupskom SP-u: Nakon Modrića, ozlijedio se i nezamjenjivi James

Foto: Guliver Image/Getty Images

JAMES RODRIGUEZ, igrač Reala s najviše odigranih službenih utakmica (24) i minuta (1786) ove sezone, zbog ozljede neće nastupiti na skorašnjem klupskom SP u Maroku, gdje prvak Europe lovi i svjetski naslov.

Iz Reala su obavijestili da je Jamesu dijagnosticirana ozljeda mišića desne noge, zbog kojeg ga neće biti na terenu sljedeća dva tjedna, što je upravo vrijeme (10. - 20. prosinca) u kojem se igra klupsko SP.

Ancelotti je tako nakon Modrića, ostao i bez drugog ključnog igrača između obrane i napada, pa sada mora sastaviti trojku na sredini terena bez nezamjenjivog dvojca.

U takvom rasporedu snaga, Kroos je i dalje nezamjenjiv, dok je Modrića prošlih tjedana nadomjestio Isco.

Kao zamjena za Jamesa, treneru je na raspolaganju nekoliko opcija: Već je pokušao s desnim bekom Carvajalom na Jamesovom mjestu, kada je bok preuzeo Arbeloa.

Nudi mu se i pokušaj s logičnim zamjenikom Khedirom, ali on je oporavljenik, pa u momčad može postaviti Illarramendija, a  opcija je i brzi i u igri prema naprijed iskoristivi Marcelo, u kojem slučaju bi lijevi bek preuzeo Coentrao.

Ancelotti bi mogao posegnuti i za Medranom, njegovim favoritom iz Realove rezervne momčadi Castille.

Koga god od nabrojanih izabrao, u pohod na trofej pobjednika klupskog SP, svakako kreće s potpuno (prisilno) redizajniranom vezom.

Pročitajte više