Real drhtao pred Popovićem, Tomić u dresu Barce srušio europske prvake

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

REAL MADRID drhtao je pred Markom Popovićem u 3. kolu Top 16 Eurolige. Igrala se posljednja minuta utakmice između Reala i Žalgirisa. Žalgirisov Lafayette pogodio je za 74:72 samo osam sekundi prije kraja, ali Realu se ukazao spas preko Sergia Rodrigueza, koji je tricom samo dvije sekunde prije kraja zabio za 75:74.

Marko Popović odmah je uzeo loptu te s više od polovice terena šutirao. Lopta ipak nije ušla u koš, a Realovci su sigurno drhtali jer je Popović do tada u utakmici postigao 21 poen, od čega je pogodio pet od devet trica. Pop je podijelio i tri asistencije te je osvojio dvije lopte. S druge strane, Nikola Mirotić bio je najefikasniji kod Reala sa 17 poena.

Tomić srušio Olympiacos

Ante Tomić s 15 poena i 12 skokova bio je najbolji igrač Barcelone u okršaju protiv aktualnog europskog prvaka Olympiacosa. Katalonci su slavili 76:68.


Krešo Lončar i Zoran Planinić u dresu Himkija odigrali su solidnu partiju u porazu od Montepaschija 82:76. Lončar je ubacio 12 poena, dok je Planinić dodao 10 te upisao sedam asistencija.

Barać nevidljiv u pobjedi protiv Albe

Efes Anadolu slavio je na domaćem parketu protiv Albe Berlin 71:62.

Gosti su se držali samo u prvoj četvrtini, ali već u drugoj Efes ulazi u seriju i preuzima vodstvo. Alba se u nekoliko navrata pokušala vratiti u igru, ali turska momčad nije popuštala.

Stanko Barać odigrao je 11 minuta u dresu Efesa, a upisao je samo tri skoka i asistenciju. Efes su predvodili Duško Savanović i Jordan Farmar sa po 15 koševa, dok je isto toliko poena za Albu ubacio Deon Thompson.

Pročitajte više