Real odustao od Rakitića, Simeone ga želi u Madridu

Foto:Screenshot/Marca

 JUTROS se španjolskim medijima proširila vijest kako je Real Madrid službeno odustao od lova na Ivana Rakitića, za kojeg vjeruju da je dogovorio prelazak u rivale i finaliste Lige prvaka Atletico.

Dok Rakitićev brat pregovara sa Sevillom oko novog ugovora, Ivan je sve bliže Madridu, piše jutros španjolska "Marca". Madridski novinari tvrde da je Realovo vodstvo službeno odustalo od utrke za Rakitićem, nakon što su doznali da već pregovara s Atleticom. Bilo je to prije finala Lige prvaka u kojem je Real slavio protiv gradskog rivala u produžetku sa 4:1.

Rakitić je tjedan ranije sa Sevillom osvojio Europa ligu i navukao na sebe interes najvećih europskih klubova od Engleske i Španjolske preko Italije do Turske.

Realov predsjednik Florentino Perez navodno je shvatio kako za Rakitića ionako neće imati mjesta u prvoj momčadi pored Modrića, Di Marije, Alonsa i ostatka ekipe koja je osvojila europsku krunu.

U Sevilli su navodno vrlo ljuti na ponašanje braće Rakitić. Predsjednik kluba Jose Castro u srijedu je javno rekao: "Čekaju nas vrlo teški pregovori".

Atletico želi Roberta Soldada

U isto vrijeme Atletico se bacio u potragu za napadačem, jer su se već pomirili s odlaskom Diega Coste nakon Svjetskog prvenstva. Prvi na popisu Diega Simeona je Roberto Soldado, nekad udarna igla Valencije i Španjolske, a danas zaboravljeni napadač na klupi prosječnog Tottenhama. Poučen iskustvom Davida Ville i nekada Diega Forlana, dolaskom u Atletico imao bi savršenu priliku oživjeti svoju karijeru.

Pročitajte više