Real potopio Meksikance u polufinalu klupskog SP-a: "Ronaldo čuva gol za finale"

Foto: Hina
 

REAL MADRID porazio je Cruz Azul sa 4:0 u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Maroku.

U 15. minuti Sergio Ramos je zabio za vodstvo europskog prvaka, a Karim Benzema u 36. povisio na 2:0. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Cruz Azul je imao priliku smanjiti iz jedanaesterca, ali Torrado nije zabio, Iker Casillas obranio je udarac s bijele točke.

U nastavku je Bale donio 0:3 na asistenciju Ronalda u 50. minuti, a u 72. je Ronaldo namjestio Iscu za 4:0.


Bila je to Realova 21. uzastopna pobjeda ove sezone u svim natjecanjima i do svjetskog rekorda brazilske Coritibe 'Los Blancosima' nedostaju još tri pobjede.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu se u Marakešu sastaju prvak Južne Amerike argentinski San Lorenzo, te prvak Oceanije Auckland City. Finale i susret za treće mjesto su 20. prosinca u Marakešu.

Real nikada nije bio klupski prvak svijeta. Otkako je 2000. godine startao ovaj turnir 'Los Blancosi' su klupsko SP igrali samo jednom, te iste godine i prošli su neslavno. Real je tada u skupini bio drugi, a potom je u susretu za 3. mjesto izgubio od meksičke Necaxe nakon jedanaesteraca.

Ancelotti: Ronaldo čuva gol za finale

Trener Reala Carlo Ancelotti nakon utakmice je rekao: "Zaslužujemo ovaj trofej, bila bi to kruna fantastične godine. Protiv Cruz Azula smo pokazali stav, igrali smo koncentrirano i organizirano, a igrači su bili fantastični".


Cristiano Ronaldo nije uspio zabiti, ali je dvaput asistirao.

"Cristiano čuva gol za finale", rekao je Ancelotti i dodao kako mu je svejedno s kime će igrati u finalu.

Danas se sastaju San Lorenzo i Auckland City.

Pročitajte više