Real prijeti Tottenhamu: Odustat će zbog Levyja koji želi keš i želi - odmah!

HOĆE - neće, povuci - potegni. Saga oko transfera Luke Modrića u madridski Real dosadila je i bogu i vragu, ali novosti i naklapanja ne jenjavaju.

Nakon tjedana u kojima je Luka bio blizu i "blizu" Realu, u cijeli posao se uključio Jose Mourinho kako bi naš reprezentativac uspio proći barem dio priprema s Realom i barem donekle bio spreman za novu sezonu. Mourinha je na taj potez navela nepopustljivost Tottenhamova predsjednika Daniela Levyja, koji je u nekoliko navrata poručio kako je spreman čekati kraj prijelaznog roka (31. kolovoza).

Posljednjeg dana srpnja Real je, piše Daily Mail, ponudio 38 milijuna funti, a Levy to odbio, što je razbjesnilo trenera Reala.

Iz Kraljevskog kluba zaprijetili su da će se sasvim povući iz utrke za Modrićem zbog Levyjeve tvrdoglavosti, koji zna da je Mourinhu Modrić primarni posao ovog ljeta.

Mourinho je smatrao da bi 30 milijuna funti odmah i 8 na račun bonusa za Modrićeve nastupe u Realu trebalo biti dovoljno, ali Levy inzistira na 40 milijuna i neće pristati na ništa manje.

Također, Levy je, kako pišu Englezi, poručio Realovim pregovaračima da želi što više novca odmah, te da ga ne zanimaju pretjerano bonusi za Lukine nastupe i trofeje s Realom.

The Sun navodi i gdje je zapelo: Real želi platiti većinu novca odmah, a ostatak na rate kroz pet godina. Levy rezonira drugačije, traži ostatak novca kroz godinu dana.

"Predsjednik i dalje drži odštetu na visini od 40 milijuna funti (50.9 milijuna eura), ali mnogi misle da će prihvatiti i malo manje ukoliko skoro cijela odšteta bude isplaćena unaprijed. Želi većinu novca u jednom komadu i nije spreman čekati", rekao je za The Sun anonimni izvor blizak klubu s White Hart Lanea.

Villas-Boas: Modrić će morati poraditi na svojoj fizičkoj spremi

Kako bilo, saga se nastavlja, a dojam je da će se otegnuti do posljednjih trenutaka prijelaznog roka. Levy već ima i spremnu zamjenu - ode li Modrić odmah će pokušati dovesti Wesleyja Sneijdera iz Intera.

U međuvremenu, nakon utakmice protiv New York Red Bullsa, menadžer Tottenhama Andre Villas-Boas komentirao je novosti vezane uz Modrićevu budućnost.

"Luka sada prolazi kroz dvostruke samostalne treninge i kada se vratimo u London dat ćemo igračima vremena za odmor i tada ćemo odlučiti što je najbolje da Luka učini", rekao je Villas-Boas za Sky Sport.

"On je Tottenhamov igrač i mora biti u dobrom mentalnom stanju da bi se vratio treninzima jer su njegovi kolege korak iznad i morat će poraditi na programu na svojoj fizičkoj spremi", dodao je portugalski menadžer.

Pročitajte više