Real sa šest bombi izgasio istanbulski pakao: Modrić igrao do 72. minute, Bale s klupe debitirao za goste u Ligi prvaka!

Foto: Guliver Image/Getty Images

REPRIZU prošlosezonskog četvrtfinala Lige prvaka, kada je turski velikan u prvoj utakmici na svom terenu pobijedio 3:2, a španjolski u uzvratu nadoknadio s 3:0, gledali smo sada u skupini, ali s neusporedivo manje neizvjesnosti.

Galatasaray je na kraju primio šest komada, ali u prvih pola sata je trebao zabiti par

Ipak, u prvih pola sata igre, do prvog Realovog gola, baš ništa nije slutilo da će utakmica završiti s "pola tuceta" golova u Muslerinoj mreži. Upravo suprotno; Galatasaray, nošen fanatičnom podrškom s tribina Ali Sami Yena, nametnuo se potpuno dominirajući utakmicom, a Realu, zbijenom u njegov kazneni prostor, u 14. minuti dogodila se i rana prisilna zamjena:

Iker Casillas nema sreće. Nakon što je Mourinho "Svetog Ikera" gurnuo na klupu, a na Realov gol postavio Diega Lopeza, Ancelotti je nastavio s tom praksom, ali je klupskoj ikoni ipak obećao mrvice u vidu minutaže u Ligi prvaka. Ali, Casillas je u Istanbulu ostao i bez toga!

Casillas ostao i bez mrvica od minutaže: Počeo, pa ga ozlijeđenog zamijenio Lopez, koji je opet briljirao

Već na samom početku utakmice nezgodno se sudario sa svojim braničem Sergiom Ramosom, koji ga je nenamjerno udario u rebra. Nedugo kasnije, bol je postala prejaka, pa je morao tražiti zamjenu. S obzirom kako Lopez inače sjajno brani za Real, ne može se reći kako je ovo bio hendikep za goste, a prvi golman to je i pokazao u 15-ak minuta od ulaska u igru:


Redom je skidao prilike Yilmaza, Felipea Mela, kao i Sneijderov slobodnjak i tako održao Real na životu do 33. minute, kada Di Maria sjajno poslužuje Isca, koji poentira za 1:0, temelj potpunog preokreta koji će uslijediti u drugom dijelu.

Realova ofenzivna četvorka namješta i zabija, Pepe otraga masakrira

Ipak, prije nego što je Benzema u 54. minuti povisio na 2:0, nakon još jedne asistencije Di Marie, svoj (prljavi) dio posla odradio je Pepe - dobio je žuti karton, ali je korist bila puno veća; ozlijedio je i tako iz igre izbacio Didiera Drogbu.

Deset minuta nakon Benzeminog gola, sjajna momčadska akcija za 0:3. Opet je Di Maria počeo akciju, Isco njegov pas glavom spustio za Ronalda, koji rješava utakmicu.

Nema kraja Galatasarayevim mukama: Odmah zatim Bale debitira za Real u LP, a Ronaldo zabija drugi gol na večerašnjoj utakmici, nakon udarca glavom Sergia Ramosa.

Ronaldo istanbulskim hat-trickom do 23 gola u posljednjih 20 utakmica Lige prvaka

Devet minuta prije kraja, Ronaldo je sve napravio i odlično poslužio Benzemu, koji je samo gurnuo loptu u gol, a da Galatasaray završi utakmicu s barem jednim na svom kontu, pobrinuo se Bulut.


Ipak, zadnja je bila Ronaldova, koji u posljednjoj minuti zabija treći gol na utakmici, nakon što je nadmudrio tri suparnika. U zadnjih 20 utakmica u Ligi prvaka, Ronaldo je zabio 23 gola!

Modrić odradio posao na centru

Primjetno je kako u izvještaju nismo spominjali Luku Modrića, iako je započeo utakmicu, a u prvom sastavu bio je do 72. minute, kada ga je zamijenio Illarramendi.

Zajedno s Khedirom držao je sredinu terena, dok je prema naprijed sjajnu utakmicu odigrala Realova ofenzivna četvorka (Di Maria, Isco, Ronaldo, Benzema), pa je Luka ostao neprimjećen.

Kobenhavn pomogao Realu da se odlijepi od "suparnika"


Osim razbijanja Galatasaraya u Istanbulu, Realu je na ruku išao i rezultat druge utakmice skupine B, u kojoj je danski prvak Kobenhavn na svom terenu uzeo dva boda Juventusu (1:1).

Juventus je dominirao, bio je bolji, ali je na kraju uzeo tek bod. Jørgensen je domaćine doveo u vodstvo u 14. minuti, a bod gostima spašava Quagliarella u 54. minuti.

"Najbolji hrvatski sudac" Ivan Bebek dijelio je pravdu na ovom susretu.

 

Sastavi:

GALATASARAY

Muslera - Eboue, Chedjou, Nounkeu, Riera - Inan, Melo, Baytar - Sneijder - Yilmaz, Drogba

REAL

Casillas - Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa - Modrić, Khedira - Di Maria, Isco, Ronaldo - Benzema

Pročitajte više