"Realu se žuri: Ne želi da mu se s Baleom dogodi Modrić, koji je došao prekasno i proigrao tek u veljači"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠTO KASNIJE Bale dođe iz Tottenhama u Real, to će mu više trebati da se aklimatizira na novu sredinu i uigra s novim suigračima.

Upravo to se prošle sezone dogodilo s Lukom Modrićem, a Real nikako ne želi reprizu s igračem za kojeg sprema najveću ponudu u povijesti transfera.

Marca podsjeća kako je prošlog ljeta Daniel Levy, predsjednik Tottenhama , bio jednako tvrd i nesavitljiv pregovarač s "partnerskim klubom", a popustio je tek pred sam kraj prijelaznog roka, pa je Modrić u Madrid stigao kasno, 27. kolovoza, kada je prvenstvo već počelo, a on bio nespreman i bez treninga.

"Iako je Modrić prema kraju sezone bio jedan od najzapaženijih igrača, sve do siječnja i i veljače ove godine nije bio na razini suigrača, što se pokazalo velikim nedostatkom, ne samo za Modrića, nego i momčad.

Imajući na umu iskustvo s Modrićem, Real želi ubrzati dovođenje Balea kako Velšanin ne bi patio od istih problema kao njegov bivši hrvatski suigrač."

Najprodavaniji španjolski list ističe kako je Bale zbog želje za odlaskom propustio nekoliko pripremnih utakmica Tottenhama, pa je već u zaostatku što se tiče uigranosti i pripremljenosti, a s obzirom da Realu prvenstvo počinje za 17 dana, ostaje mu jako malo vremena ako želi da Bale s novim klubom odradi barem manji dio treninga za novu sezonu, jer sve da se posao i ubrza, mora potegnuti do Amerike kako bi se priključio Realu na pripremama.

Baleovom što bržem uključivanju u Realovu mašineriju ne pomaže ni što 14. kolovoza s Walesom igra prijateljsku utakmicu, pa se u slučaju njegovog transfera u Real u neko dogledno vrijeme, gotovo idealnom prilikom za debi, barem što se ceremonije predstavljanja tiče, čini Realova oproštajka s Raulom 22. kolovoza u sklopu Trofeja Santiago Bernabeu.

U Realu trljaju ruke od "marketinškog aspekta" takvog događaja i simobolike koja bi navijačima razgalila srca i rastvorila novčanike za kupnju dresova: Oproštaj s jednom od najvećih legendi kluba i svečani doček legende u nastajanju, ali defintivno najskupljeg igrača koji je ikada došao u Real.

Pročitajte više