Rebić potvrdio: Hrvatska u osmini finala SP-a!

Foto: Fifa.com

HRVATSKA je uspjela! U-20 reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog  prvenstva koje se održava u Turskoj, a hrvatski reprezentativci u posljednjoj utakmici u skupini svladali su Novi Zeland s 2:1.

Izbornik hrvatske reprezentacije Dinko Jeličić odlučio je odmoriti neke članove prve postave kao što su Pjaca, Čanađija, Rebić, Livaja i drugi, a priliku je dao igračima koji do sada nisu ili su vrlo malo igrali. Hrvatska je tako krenula u sastavu Sluga, Gorupec, Perić, Miloš, Šimunović, Kovačić, Pajač, Brlek, Miškić, Ivančić, Perica i u uvodnom dijelu susreta ta je ekipa odlično djelovala. Ali, samo u uvodnom dijelu. Hrvatska je od prve minute krenula agresivno, što se isplatilo već u 11. minuti kada je Miloš ubacio u kazneni prostor Novog Zelanda, a tamo je Perica bio najviši u skoku te je glavom poslao loptu u mrežu za početno vodstvo Hrvatske.


U nastavku igre Hrvatska je i dalje kontrolirala igru, ali je bila nemoćna prema naprijed. Ipak, Perica je u tom periodu igre bio najopasniji u redovima Hrvatske. Posebno pamtimo šansu iz 35. minute kada mu je vratar Novog Zelanda Crocombe u posljednji tren ušao u šut i spriječio ga da postigne drugi gol na utakmici, ali i na turniru.


Što se tiče Novog Zelanda, igrači Chrisa Milicicha tražili su svoju šansu preko brze kontre i polukontre, a daleko najopasniji igrač bio je Howieson koji je često prijetio dalekometnim pokušajima. Međutim, kako se utakmica bližila kraju, tako je Novi Zeland sve više i više prijetio hrvatskom vrataru Simonu Slugi. Igrala se 60. minuta kada je Sluga vrhunskom reakcijom zaustavio pokušaj Boyda, a posebno se istaknuo prekrasnom obranom Howiesonu, koji je tukao s 20 metara pod prečku.

Rebić potvrdio klasu

U međuvremenu, Jeličić je shvatio da mu igrači dišu na "škrge" te je na teren poslao "terminatora" Rebića i Pjacu, a upravo je hrvatski napadač postigao prekrasan pogodak za 2:0. U 75. minuti Miličević je presjekao jednu loptu na centru, odmah uposlio Rebića koji je fintom slomio čuvara i s ruba kaznenog prostora precizno pogodio gornji desni kut gola. Rebiću je to drugi gol na SP-u, budući da je u prvoj utakmici matirao Urugvaj.

Pet minuta kasnije, Novi Zeland je postigao prvi gol na turniru. Perić je nespretno zahvatio Boyda, a Fenton nije imao milosti iz penala. Međutim, Hrvatska je do kraja uspjela sačuvati minimalnu prednost te se plasirala u osminu finala kao broj jedan iz skupine F.

Hrvatska se, stoga, okreće osmini finala gdje će za protivnika imati drugog iz skupine E, a to bi mogli biti Englezi, Čileanci ili Iračani.

HRVATSKA - NOVI ZELAND 2:1

Hrvatska: Sluga, Gorupec, Perić, Miloš, Šimunović, Kovačić, Pajač, Brlek, Miškić, Ivančić, Perica

Novi Zeland: Crocombe, Roux, Tuiloma, Adams, Howieson, Payne, Boyd, Higgins, Elia, Thomas, Jordan

Pročitajte više