Redknapp: U mojoj reprezentaciji bilo bi mjesta za Ferdinanda

HARRY REDKNAPP, menadžer Tottenhama, pridružio se mnogima koji kritiziraju odluku izbornika Roya Hodgsona o nepozivanju srednjeg braniča Rija Ferdinanda u englesku reprezentaciju.

Redknapp, koji je nakon odlaska Fabija Capella kotirao kao čvrsti favorit nacije za preuzimanje reprezentacije, kaže kako bi uzeo Ferdinanda u bilo koji sastav.

"U toj priči je očito više nego što mi znamo. Ako je u pitanju samo nogomet, teško je izostaviti Rija jer je on još uvijek odličan igrač. Ja bih ga uzeo u bilo kojoj momčadi. Njegov sam najveći fan, pa ja sam ga doveo u West Ham još kao dječarca. No, Roy ga iz nekog razloga nije odlučio pozvati, a Roy je šef", izjavio je Redknapp.

Hodgson je najprije izostavio Ferdinanda sa svog prvog, originalnog popisa 23 igrača za Euro, objasnivši kako su u pitanju ''nogometni razlozi''. Nakon što je zbog loma čeljusti otpao Gary Cahill, izbornik je u vrstu pozvao Martina Kellyja iz Liverpoola, koji nije bio standardan ni u svom klubu, te nije srednji, već bočni branič.

Nakon što je još jednom bio ignoriran od izbornika, Rio Ferdinand je napisao na Twitteru:

''Koji su to razlozi??!!!''

Izostavljanju Ferdinanda čude se i zvijezde nizozemske reprezentacije.

"Čudno je to. Rio je još uvijek jedan od najboljih braniča u Engleskoj, možda i na svijetu", rekao je Tottenhamov veznjak Rafael van der Vaart.

"Mislim da je to veliko iznenađenje", dodao je Wesley Sneijder.

Pročitajte više