Rekonstrukcija na Anfieldu: Liverpool se rješava 10 igrača, stiže Klopp?

Foto: Hina

ČAK deset igrača bi ovog ljeta moglo napustiti Liverpool, objavili su u utorak britanski mediji, ali među imenima koji odlaze s Anfielda nema hrvatskog reprezentativnog stopera Dejana Lovrena, koji je ove sezone često bio kritiziran u medijima.

Kapetan Steven Gerrard je već ranije objavio da ide u LA Galaxy, braničima Glenu Johnsonu i Kolu Toureu na kraju sezone ističu ugovori, a Javi Manquillo vraća se u Španjolsku.

Liverpool se želi riješiti i trojice napadača, Marija Balotellija, Fabija Borinija i Rickieja Lamberta, te pričuvnog vratara Brada Jonesa.

Stoper Martin Škrtel mogao bi otići u Wolfsburg, a upitan je i ostanak najtalentiranijeg engleskog nogometaša 20-godišnjeg Raheema Sterlinga, koji je nedavno odbio produžiti ugovor. Za Sterlinga su zainteresirani Manchester United, Chelsea, Manchester City i Juventus. Tabloidi pišu kako je Juventus već pripremio 50 milijuna funti za Sterlinga.

Niz europskih nogometnih portala piše kako se Jurgen Klopp prometnuo u prvog favorita za novog trenera nakon što klupu napusti Brendan Rodgers. Nijemac je najavio odkazak s klupe Borussije Dortmund na kraju sezone.

Dolazak njemačkog stručnjaka koji je Dortmund doveo do finala Lige prvaka, ali ove sezone podbacio u Bundesligi, podržavaju i navijači Liverpoola nakon što je Rodgersova momčad iznenađujuće ostala bez finala FA Cupa protiv Aston Ville. Klopp je favorit i na britanskim kladionicama, ali ima i onih koji misle da je Rodgers zaslužio ostati na klupi "Redsa".

"The Independent" navodi razloge zbog kojih Rodgers treba ostati, a među njima navode kako je puno postigao s ekipom koju ima na raspolaganju obzirom da su više puta tijekom sezone zakazali igrači od kojih se najviše očekivalo. Također, dodaju da Liverpool nema široku klupu kao ostali rivali koji igraju Ligu prvaka te da je ekipu uspješno proveo kroz teško razdoblje nakon prodaje Luisa Suareza.

Pročitajte više