Repeša: Bolje nego očekivano, ali prave utakmice nas tek očekuju

Foto: Hina, Index

JASMIN REPEŠA nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede Hrvatske nad Litvom u posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo. Njegovi igrači su u zagrebačkoj Areni slavili sa 94:80 protiv europskih doprvaka nakon što su cijelu utakmicu držali sigurno vodstvo.

> Hrvatska je spremna za SP: Šarić i Bogdanović pregazili Litvu

> Kobna Arena: Litavski izbornik u šoku, Kalnietis otpao za SP

"Željeli smo pokazati da hoćemo, znamo i možemo, da smo spremni i da smo složna momčad, a na trenutke smo izgledali na terenu i bolje nego što sam očekivao", rekao je Jasmin Repeša, drugi hrvatski izbornik koji ovog ljeta lovi svjetsku medalju. Od Nike Kovača i njegove klape to nitko nije ni očekivao, ali s Repešininom ekipom, koju predvode Šarić i Bogdanović, sve je moguće.

Pomogla je i atmosfera, Repešu i igrače dočekale su tisuće na tribinama, a oni su im dali ono po što su i došli.

"Strašno nam je drago zbog atmosfere. Moglo je biti bolje, da je Lafayette ubacio koji poen, ili da se Roko nije zaigrao. I drago mi je da su mladi također dobili minute, bilo je dobro za publiku. Ljudi vole mlade igrače poput Šarića i Hezonje jer žele i traže nešto novo", dodao je zadovoljni izbornik.

"Najvažnije je da su cijele pripreme prošle bez ijedne ozljede. Imamo talent, ali nikada neću pred igrače staviti rezultatski imperativ. Dokle ćemo otići, vidjet ćemo. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada trebamo razmišljati kako se oporaviti, što ćemo raditi na treningu, imperative nema potrebe stavljati. Prave utakmice nas tek očekuju".

"Sve je to izgledalo solidno, a na momente i jako dobro. Nedostaje nam još kontinuiteta u svim fazama igre. Neke nam se stvari ne smiju događati, umor je napravio svoje. No, rezultatom i onime što smo pokazali ne možemo biti nezadovoljni. Zaluženo smo pobijedili. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko", istaknuo je Repeša.

 

Pročitajte više