Repeša uoči otvaranja SP-a: "Protiv Filipina nam treba mirnoća"

Foto: HKS

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u subotu u 12:30 otvara nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj utakmicom protiv Filipina.

> Sve što trebate znati o nastupu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u košarci


Posljednja pobjeda u Zagrebu nad Litvom dodatno je podigla samopouzdanje hrvatskih igrača, a navijačima dala razlog za vjeru u medalju.      

Jasmin Repeša je dan uoči utakmice usredotočen na prvi izazov, koliko god se činio bezazlen.

"Teško je reći je li bolje igrati prvu utakmicu kad ste veliki favoriti ili kad ste autsajderi. U svakom slučaju, ovo je jako bitna utakmica za nas, postoji jako velika želja da se počne s pobjedom. Istina, ima i lagane nervoze, koja je pozitivna, natjecateljska, turnirska koja se tu i tamo ispolji kod pojedinaca, ali sve je u granicama normalnog", rekao je Repeša, te se osvrnuo i na Filipine:

"Filipinci su dosta agresivni u svim pravcima. Puno situacija završavaju u dotrčavanju, imaju jako puno dobrih šutera. Nemaju puno timske igre, sve svode na igru jedan-na-jedan gdje iz prodora izbacivanjem lopte na vanjske pozicije dobijaju kvalitetne šuteve. Zato nam je najbitnija individualna odgovornost, eventualno preuzimanje, ali ne smije im se dozvoliti da rutinski dobijaju lagane šuteve. U obrani igraju agresivno s udvajanjima ispod koša bilo na viskokim ili na vanjskim igračima. Tu moramo imati dobar 'spaceing', moramo imati puno dodavanja, jer su niski i agresivni. Isto tako morat ćemo brzo formirati obranu kako im ne bismo dopustili kontranapade. Sve smo pripremili za utakmicu i sutra nam je potrebna mirnoća i shvažanje utakmice na najvišoj razini i ako odigramo utakmicu uz dužan respekt onda smo favoriti".

Njegovih dvanaest izabranika odradilo je još jedan trening uz dobro raspoloženje. Repeša je održao i pojedinačne razgovore s igračima.

Susret Hrvatske i Filipina igrat će se u subotu u 12.30 sati u Sevilli.

> Treći nastup na SP i lov na drugu medalju: Pregled dosadašnjih nastupa hrvatskih košarkaša na SP-a

> Oni su prve prepreke Šariću i društvu do medalje

Pročitajte više