Repeša zabranio opuštanje: Finci su agresivni i disciplinirani!

Foto: Ales Fevzer/Cropix

HRVATSKA košarkaška reprezentacija danas (četvrtak) od 14:30 sati kreće u pohod na četvrtfinale Eura. Finska je prvi protivnik hrvatskim košarkašima u drugom krugu natjecanja, a izbornik reprezentacije Jasmin Repeša najavio je dvoboj.

> Najveća pobjeda ovih "gubitnika" je ona protiv njihovog saveza

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Sve ide preko Koponena

"Finska je u prvom krugu pobijedila Grčku, Tursku i Rusiju, a ti rezultati najbolje govore o našem protivniku. Finska je kvalitetna reprezentacija, koja je, po mojem sudu, odigrala najbolju obranu na ovom Eurobasketu. Agresivni su, često igraju prljavo i tjeraju vas da budete maksimalno koncentrirani svih 40 minuta", objasnio je Repeša, koji je istaknuo najopasnijeg Finca.

"Sve ide preko Koponena, koji je odličan šuter. Ali, moramo znati dvije stvari; Finci se znaju već godinama i uigrana su momčad, a to im omogućava da igraju čvrstu i discipliniranu obranu. Oni koji misle da je visina najbolji lijek za Finsku, varaju se. Grci im nisu ništa zabili iz reketa, iako imaju jake igrače na svim pozicijama", mišljenja je izbornik.

"Brzi protok lopte"

Kako će se Hrvatska suprotstaviti neugodnom protivniku?

"Naš glavni zadatak bit će brzi protok lopte, tako ćemo razbiti njihovu obranu. Isto tako, moramo biti koncentrirani na kretanje njihovih igrača u napadu", rekao je Repeša, koji još uvijek ne razmišlja o četvrtfinalu.

"Naglasak je sada na Fincima, zatim igramo protiv Talijana i u ponedjeljak protiv Grka. Idemo utakmicu po utakmicu".

Pročitajte više