Reuters nahvalio Hrvatsku: Bit će veliko razočaranje ako ne prođe skupinu na SP-u

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NA TEMELJU pedigrea, Hrvatska ima velika očekivanja za Svjetsko prvenstvo, no čeka je težak izazov u skupini - domaćin Brazil, Kamerun i Meksiko", tako Reuters predstavlja hrvatsku reprezentaciju.

"Hrvati, koji nisu prošli grupnu fazu još od impresivne bronce osvojene 1998. godine, prvenstvo otvaraju protiv favorita Brazila na koji će bez najboljeg strijelca suspendiranog Marija Mandžukića."

"Ako Modrić zadrži formu, Hrvatska će svima biti prijetnja"

Luka Modrić je najveća zvijezda momčadi, a njegova forma je od vitalnog značaja za Hrvatsku.

"Njegova vizija, dodavanje i kontrola lopte napravili su ga ključnim igračem Tottenhama, a to mu je donijelo transfer u Real. I dok mu klupska karijera cvjeta, u dresu reprezentacije je doživio neke teške poraze. Tako je ispao 2006. sa Sp-a nakon drame 2:2 s Australijom, a dvije godine kasnije na jedanaesterce od Turske s Eura."

"Kovač pokušava ostvariti kao izbornik ono što je kao igrač propustio"

"Niko Kovač propustio je Svjetsko prvenstvo 1998. godine, na kojem je Hrvatska napravila povijesni uspjeh, zbog ozljede. Sada se nada da će kao izbornik, ujedinjen s bratom Robertom, odvesti reprezentaciju u nokaut fazu, a možda i ponoviti podvig iz Francuske."

 

Reuters predviđa kako bi se Hrvatska trebala dokopati drugog mjesta u skupini jer ima snagu i napadačku moć za ostvarivanje dobrih rezultata protiv Kameruna i Meksika. "Ispadanje u skupini bit će razočaranje."

Pročitajte više