Rijeka nakon drame u Slovačkoj prošla u 4. pretkolo Europa lige!

Foto: Tea Cimas/Cropix

RIJEKA gazi dalje! Momčad Matjaža Keka u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europa lige remizirala je protiv Žiline 1:1, a zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici (2:1) Riječani su prošli u 4. pretkolo Europa lige. 

> Kek: Zasluženo smo prošli! Trener Žiline: Mi smo bili bolji!

Iako je Kek u najavi okršaja poručio da će sve biti lakše čim njegove trupe postignu pogodak, navijači Rijeke drhtali su do posljednje sekunde dvoboja. Evo i zašto.

Uspavana Rijeka

Žilina je od prve minute krenula žestoko, agresivno, dok je Rijeka izgledala tromo i uspavano. Možda je to bila Kekova taktika, ali ona se svakako nije isplatila jer je Žilina u prvih pet minuta stvorila dvije stopostotne prilike. Prvo je Akakpo glavom tukao tik pokraj stative, a zatim je Majtan neometan promašio gol s 10 metara.

Rijeka se u nastavku probudila, ali Žilina je i dalje bila konkretnija i opasnija. Ipak, gostujuća je momčad prvu ozbiljniju akciju odigrala pred kraj prvog dijela, kada je Sharbini pucao iskosa s 20 metara, a lopta se od bloka odbila u korner. Nekoliko minuta kasnije, Benko je okrenuo svog čuvara u kaznenom prostoru i snažno opalio po golu, ali Dubravka je vrhunskom reakcijom spasio svoju ekipu.


Nakon kratkog odmora, Žilina je nastavila napadati. Opsada Vargićeva gola trajala je četiri minute, a tada je sijevnula riječka kontra po desnoj strani terena. Kvržić je ispremiješao obranu Žiline, a zatim fino poslužio Pokrivača koji s 20 metara preciznim udarcem pogađa za vodstvo Rijeke.

Triler za kraj

Kako se utakmica bližila kraju, tako se Rijeka povlačila prema vlastitom kaznenom prostoru. U 80. minuti, Mabouka je ubacio u peterac gdje je Majtan bio najviši u skoku, ali Vargić se istaknuo prekrasnom obranom. Vratar Rijeke briljirao je i šest minuta kasnije. Majtan je s 10 metara potegao iz voleja, a Vargić je refleksno obranio njegov pokušaj. Međutim, vratar Rijeke bio je bespomoćan u 89. minuti, kada je Mabouka po desnom boku proigrao Bellea, koji je zatim oštro centrirao u peterac gdje se ukazao Mihalik. I tada je nastupila prava drama. Žilina je krenula po sve ili ništa. Domaći igrači fanatično su opsjedali Vargićev gol, ali do posljednjeg sučevog zvižduka rezultat se nije mijenjao.

Žilina - Rijeka 1:1

Strijelci: Pokrivač (49')/ (Mihalik 89')

Stadion: MŠK Žilina

Glavni sudac: Antonio Damato (ITA)


Sastavi:

Žilina: Dubravka - Hučko, Akakpo, Vavro, Mabouka, Pečovsky, Škvarka, Paur, Majtan, Pich, Mihalik

Rijeka: Vargić - Škarabot, Knežević, Tomečak, Marić, Alispahić, Maleš, Pokrivač, Jugović, Benko, Sharbini

Pročitajte više