Rijeka pala šaptom: Hat-trick Čopa za potop Riječana u Maksimiru

Foto: Damir Krajac / Cropix

GOLOVIMA Ivana Krstanovića i trostrukog strijelca Duje Čopa Dinamo je na Maksimiru s 4:1 svladao Rijeku.GOLOVIMA Ivana Krstanovića i trostrukog strijelca Duje Čopa Dinamo je na Maksimiru s 4:1 razmontirao Rijeku. Tako je povećao prednost na prvenstvenoj ljestvici ispred Hajduka. Modri opet imaju osam bodova viška.

>  Čop: Ovo je Dinamo kojeg ćete gledati na proljeće

Pred četiri i pol tisuće gledatelja, Krunoslav Jurčić je nakon debakla u Osijeku, poslao momčad u formaciji Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Ademi - Leko, Brozović, Sammir, Čop - Krstanović, već na startu utišavši kritičare. Igrala se sedma minuta, nakon ubačaja s desne strane Krstanović je prihvatio loptu u sredini i s lakoćom svladao Mancea.

Tri mjeseca Riječani su najavljivali iznenađenje, a onda su nestali za 25 minuta

U 21. minuti već je bilo 2:0. Sammir je lijepo proigrao Duju Čopa, a ovaj odmjerenim udarcem povećao vodstvo domaće momčadi. Riječani su mjesecima najavljivali novi skalp Modrih, a onda su nestali s maksimirskog travnjaka nakon samo dvadesetak minuta. Četiri minute kasnije ponovno je zablistao Duje Čop. Nakon ubačaja s lijeve strane Ademija opet je sjajno reagirao, postigavši svoj drugi pogodak na utakmici.

Do kraja poluvremena upisali smo još dvije prilike. U 37. Brezovec je ubacio iz slobodnog udarca, pucao je Datković, međutim spreman je bio Kelava. Minutu prije odmora Brozović je lijepo prošao po desnoj strani, zavrnuo u sredini gdje Ademi iz teške situacije poslao loptu visoko poviše gola. U nastavku susreta ništa se nije promijenilo, a nakon samo pet minuta Modri su upisali novi pogodak.

Briljantan nastup Duje Čopa gledao i Luka Modrić

Sammir je ubacio iz kornera, Leko je prenio glavom na drugu stativu gdje je Čop hat-trickom zaokružio sjajan nastup. U 62. minuti Riječani su ipak postigli počasni gol. Iz kornera je ubacio Brezovec, najviši u sredini bio je Benko koji je glavom neobranjivo matirao vratara Dinama. Šest minuta kasnije mogli su igrači Krunoslava Jurčića poniziti goste s Kantride kada je Čop sjajno tukao iz slobodnjaka s s ruba kaznenog prostora, međutim sjajnom se intervencijom iskazao Mance.

U svakom slučaju bila je to sjajna, moćna predstava Modrih, koji su po tko zna koji put potvrdili kako su najkvalitetnija momčad prvenstva. Priče o velikoj Rijeci, koja će žariti i paliti hrvatskom nogometnom ligom, nažalost su još prerane. Dinamo sljedeći vikend gostuje na Poljudu, a ukoliko i u Splitu ostvare pobjedu, naslov prvaka već mogu početi slavili. Inače, pobjedu protiv Rijeke na Maksimiru je gledao i Luka Modrić, koji je oslobođen obveza u Madridu, stigao u posjetu nekoliko dana.

Jurčić: Vrlo sam zadovoljan, pogotovo prvih poluvremenom

Krunoslav Jurčić bio je vrlo zadovoljan uvjerljivom pobjedom protiv Riječana...

"Moram izraziti svoje zadovoljstvo reakcijom momčadi, pogotovo na početku. Ušli smo maksimalno dobro u utakmicu i odigrali jako kvalitetno prvo poluvrijeme. Imali smo i neke prisilne zamjene, a uz to sam htio dati priliku igračima koji nisu u natjecateljskom ritmu, da osjete teren i igru. Sve u svemu jako dobro", rekao je trener Modrih nakon susreta.

Vratio se također na dvoboj s Osječanima...

"Gledajte, nismo mi odigrali lošu utakmicu u Osijeku, imali smo nesreću da je Osijek zabio dva gola iz dva ulaska u naš kazneni prostor. Kad primiš rani gol iz prekida, to mojoj ekipi ne odgovara. Danas smo demonstrirali sličan nogomet kao u Osijeku, ali za brzinu-dvije više i to je ono što me raduje uoči dvoboja na Poljudu", dodao je.

Scoria: Sve je palo u vodu ranim i jeftinim golovima

Strateg gostiju nikako nije mogao biti sretan nakon maksimirskog debakla...

"Izgubili smo zasluženo. Htjeli smo napraviti bolji rezultat, htjeli s posjedom i igrom prema naprijed odgovoriti Modrima. Dosta je toga palo u vodu jer smo primili rane i jeftine golove. Nismo zadovoljni s visokim porazom i moramo se okrenuti onom što nas čeka. Očekuje nas još dosta rada", rekao je trener Rijeke Elvis Scoria.

Dinamo - Rijeka     4:1 

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Ademi - Leko, Brozović, Sammir, Čop - Krstanović

Rijeka: Mance - Knežević, Kreilach, Datković - Mujanović, Brezovec, Močinić, Alispahić, Škarabot - Benko, Cesarec

Pročitajte više