Rijeka uzela sve što je Hajduk ponudio i uz hat-trick Kramarića razbila Splićane

Foto: Hina

RIJEKA je na Kantridi pred oko devet tisuća gledatelja svladala Hajduk s 4:2, uz tri gola Kramarića i jedan Sharbinija. Kouassi je bio izjednačio za Splićane u 13., a poraz je prekrasnim pogotkom s 30 metara ublažio Mijo Caktaš.

Sjajno prvo poluvrijeme Kramarića i greške Hajdukove obrane

Riječani su u vodstvo došli u desetoj minuti, kad je obrana gostiju loše reagirala na ubačaj Leovca s desne strane, lopta je došla do neometanog Kramarić, koji se imao vremena namjestiti i pogoditi nebranjeni dio mreže Dantea Stipice.

No, samo tri minute potom Hajduk se pribrao i izjednačio. Lopta je došla do Kouassija, on se na vrhu šesnaesterca oslobodio čuvara i izborio za udarac, kojeg Samardžić skreće dovoljno da prevari Vargića i završi u mreži.

Novu nepažnju Hajdukove obrane ponovno je iskoristio Kramarić u 22. minuti. Ostao je nečuvan nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Brezovca, skočio najviše od svih i poslao loptu glavom ponovno u donji lijevi kut suparničkih vrata.

Gosti su se malo pribrali, bili i bolji u idućim minutama, no presjekla ih je velika greška Maloče. Hajdukove kapetan je želio ispucati jednu loptu, no loše je zahvatio i izbacio u sjajnu priliku Kramarića. Bivši član Dinama se sjajno snašao i prebacio Stipicu, a lopta je od grede završila u mreži.

Do kraja poluvremena zabio je još i Sharbini, opet je sve zakuhao Kramarić, koji je s desne strane snažno pucao, a odbijena lopta odbila se na nogu Sharbinija, koji iz ponovljenog pokušaja i uz malo sreće prebacuje loptu preko crte.

Ravnopravno drugo poluvrijeme obilježeno prekrasnim golom Caktaša

Na početku nastavka Lešković je pogodio stativu, a nakon toga igralo se ravnopravno do kraja, s nekoliko prilika na obje strane. Kouassi je u 63. propustio smanjiti zaostatak udarcem s desetak metara, a nekoliko minuta potom Kramarić se spetljao kad je krenuo sam na Stipicu.

Ipak, u 83. je gledateljima sjajan pogodak priuštio Mijo Caktaš. On je odbijenu loptu opalio isprve s 30 metara i pogodio gornji desni kut gola pokraj nemoćnog Vargića. 

Završilo je na kraju 4:2, Rijeka se pokazala u ozbiljnijem i zrelijem izdanju, s mnogo manje grešaka, dok je sve one poklone Hajdukove obrane znala iskoristiti. Pred Tudorom je sad težak ispit popravljanja atmosfere u momčadi pred gostovanje u Karagandiju u četvrtak.

U ovom susretu Tudor zbog ozljeda nije mogao koristiti Timu, Joa, Sušića, Vršajevića, Maglicu i Milovića, a večeras se na Kantridi ozlijedio i Nižić.

Sastavi:

Rijeka: Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Jugović (od 69. Kvržić), Brezovec, Jajalo (od 58. Zlomislić), Sharbini (od 81. Ajayi) - Krstanović, Kramarić

Hajduk: Stipica - Nižić (od 60. Mikanović), Maloča, Milić, Jozinović - Vlašić (od 80. Anđelković), Bradarić, Caktaš - Kouassi, Gotal (od 57. Bencun), Maloku

Prva HNL, drugo kolo:

Rijeka - Hajduk 4:2 (Kramarić 10', 22', 31', Sharbini 40'/Kouassi 13', Caktaš 83')

 

Pročitajte više