Rijekin trozubac da Žilina ne ušutka Kantridu kao što je i Poljud: Benko - Krstanović - Sharbini!

Foto: Tea Cimaš / Cropix

NEPOBJEDIVA Rijeka, koja je bez poraza na svim pripremnim, prvenstvenim i europskim utakmicama od početka sezone (a već je igrala protiv Dinama i Hajduka), večeras u 19 sati u prvoj utakmici 3. pretkola Europa Lige dočekuje Žilinu, slovački klub koji je iznenađujuće prije četiri godine izbacio Hajduk u pretkolu Europa Lige.

Matjaž Kek očekuje da će gosti, koji su utakmice s Rijekom izborili eliminacijom ljubljanske Olimpije i tako spriječili susjedski derbi, na Kantridi igrati na kontre i polukontre. Ali, sprema im protutrov; promjenu standardnog sustava 4-2-3-1, u igru s dva napadača. Uz standardnog Leona Benka, u špici bi treba biti i Ivan Krstanović, a iza njih Anas Sharbini.

Ako ova trojka bude raspoložena, Rijeka bi morala zabiti protivniku čiju igru odlikuje brzi protok lopte i transformacija momčadi. Žilina je takvim stilom kod kuće uspjela nadoknaditi zaostatak (1:3) iz Ljubljane i Zmajčeke kod kuće pobijediti 2:0.

"Riječ je o protivniku koji ima kvalitetu i iskustvo igranja u Europi. Protiv Olimpije su odigrali dobru partiju. Za nas je to dovoljno upozorenje i realnost kakav nas protivnik očekuje. Cilj je biti bolji u dvije utakmice. Europa je specifična po tome što se na kraju gleda tko je bolji nakon dvije utakmice. Sutra je prvi dio i bilo bi glupo misliti da će se sutra sve riješiti. Ne zanima me rezultat, želim da se dobro predstavimo i kroz dobru igru dođemo do cilja." govori Slovenac na Rijekinoj klupi.

Kek je dakako upoznat sa Žilinom:"Pripremamo se za njihovu agresiju i brza otvaranja. Imaju tri, četiri zaista kvalitetna igrača. Respektiramo ih, ali mi igramo na Kantridi na kojoj smo u dosadašnjim utakmicama dobro funkcionirali. Ne možemo svaku utakmicu, bilo da je riječ o Stupniku ili Dinamu očekivati da postignemo dva, tri komada. Rastemo iz utakmice u utakmicu, raste nam samopouzdanje. Mi nemamo puno europskog iskustva, a oni imaju. I zato ne smijemo biti bahati i podcijeniti protivnika. Europa takav nastup kažnjava."

Riječani imaju problema s ozljedama pred dvoboje s drugim europskim protivnikom ovog ljeta. "Nedostaju Zlomislić i Brezovec koji niti jučer nisu trenirali, upitan je i Škarabot. Moramo naći alternative."

Pročitajte više