Riješili i prljave Tunižane: Hrvatski rukometaši u polufinalu Olimpijskih igara!

HRVATSKA rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Londonu pobjedom protiv Tunisa 25:23! U okršaju za finale protivnik će u petak biti Francuska, koja je pobijedila Španjolsku golom u zadnjim sekundama utakmice.

I to je ono što je najvažnije iz ovih 60 minuta - stigla je i šesta pobjeda u šestoj utakmici londonskog marša prema trećem zlatu. U utakmici koja nam je odnijela dosta živaca pobjeda je zbilja ono najvažnije, ali prije podsjetnika kako je to izgledalo umjesto pobjednicima prednost ću dati gubitnicima, luzerima. Zaboravite na sva ona jadikovanja u posljednjih nekoliko godina zbog sudačkih kriterija koji su dopuštali Bertrandu Gilleu, Didiertu Dinartu i ostalim Francuzima da mlate Balića i društvo gdje god stignu - ono što su od starta dvoboja ove srijede počeli pokazivati Tunižani bilo je, jednom riječju, odvratno. Gadljivo, prljavo, kako hoćete... Od prve sekunde dali su do znanja da prije rukometa imaju neke druge prioritete - podla i brutalna udaranja kojima su, pretpostavljam, htjeli utjerati strah u kosti našim momcima te ih isprovocirati i natjerati na srljanje.

Što je najgore, takve stvari su im prolazile kod argentinskih sudaca, Carlosa Marije Marina i Darija Leonela Minore ,apsolutno nedoraslih četvrtfinalu Olimpijskih igara. Uslijed grubih naleta u dosta navrata su naši završavali na podu, a Argentincima je oči otvorio krvnički start Meykela Megannema na Ivanu Čupiću u 25. minuti. Pokazali su mu tada izravni crveni karton, a ovaj je reagirao maksimalno jadno - širenjem ruku i glumljenjem nevinašca. Naravno, nije bilo nikakve namjere da dođe do lopte, a jedini njegov cilj bila je Čupićeva glava.

Krvnici iz Tunisa razljutili srčanog Metkovca: Čupić ih torpedirao osam puta

U prvom je trenutku Čupić djelovao kao da ne zna gdje je, ali se nakon određenog vremena pridigao i nastavio igrati. Taj udarac kao da je razljutio naše koji su do poluvremena došli na -1 (11:12), a onda u nastavku preuzeli stvari u svoje ruke.

Serijom 5:1 na početku drugih 30 minuta Hrvatska je povela, te do kraja susreta više nije ispuštala značajnu prednost. Primakli su se Tunižani na svega -2 dvije i pol minute prije kraja, u situaciji kada smo imali igrača manje. No, Domagoj Duvnjak se probio kroz obranu Tunisa i zabio za nedostižnih 25:22. Tunis je do kraja zabio za smanjenje 25:23, ali vremena više nije bilo.

Prvo ime utakmice bio je nabrijani Čupić s osam pogodaka, Duvnjak je pridodao četiri, a Štrlek i Buntić po tri. Tunižani? Ma koga briga za njih...

Dodajmo kako će se u drugom polufinalu sastati Švedska i Mađarska.

OI rukomet (muški), četvrtfinale:


- Island 34:33 (p)

- Španjolska 23:22

Danska - 22:24
- Tunis 25:23

Pročitajte više