Robert Jarni nakon samo šest kola dobio otkaz u Sarajevu: "Iznenađen sam"

Foto: Klix.ba

ROBERT JARNI više nije trener Sarajeva, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Hrvatski stručnjak krajem prošle godine stigao je na Koševo, a cilj mu je bio tada drugoplasiranu momčad odvesti do prvog naslova prvaka nakon sedam godina. Međutim, loše je počeo - porazom od Čelika u Zenici. U sljedećih pet kola Sarajevo je svladalo Mladost i Velež, te odigralo još tri utakmice neriješeno. Dovoljno za pad na četvrto mjesto i umjesto borbe za titulu klub malezijskog milijardera Vincenta Tana sada očekuje borba za plasman u Europu.

Jarni je dobio otkaz nakon četiri utakmice zaredom bez golova iako je zbog gola u gostima u četvrtfinalu Kupa izbacio gradskog rivala Željezničara.

"Iznenađen sam, samo su mi javili da dođem na potpisivanje raskida ugovora", rekao je Jarni iz Splita za Anadolu Agency (AA).

FK Sarajevo: Igrali smo neuvjerljivo, nedominantno, neefikasno, nengažirano i nemotivirano

"Upravni odbor FK Sarajevo jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neuvjerljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima FK Sarajevo, a uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom stožeru, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača FK Sarajevo", kazao je predsjednik Upravnog odbora Edis Kusturica.

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković obavio je razgovor s Jarnijem.

"FK Sarajevo ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uvjete za ostvarivanje rezultata. Obavio sam razgovor s Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog trenera voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra u FK Sarajevo", rekao je Ibraković.

Podsjetimo, bivši hrvatski reprezentativac je ranije bio trener Hajduka i Istre gdje se također jako kratko zadržao.

Pratite Index Sport na Facebooku!

 

Pročitajte više