Roberto Di Matteo glavni kandidat za klupu Sunderlanda

Foto: Guliver Images/Getty Images

PREMA pisanju britanskog Telegrapha, Roberto Di Matteo, bivši trener Chelseaja, glavni je favorit za preuzimanje Sunderlanda, nakon što je Paolo Di Canio prije nekoliko dana dobio otkaz zbog katastrofalnog ulaska u novu sezonu.

Podsjećamo, Di Matteo je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem, ali to nije bilo dovoljno za Romana Abramoviča, koji mu je ubrzo dao otkaz.

"Di Canio je odabrao krivu metodu"

Što se tiče Di Canija, Talijan je odmah po dolasku u klub proglašen promašajem, što zbog svoje ljubavi prema fašizmu, a što zbog upitnih trenerskih sposobnosti. Brojni su navijači upozoravali vodstvo kluba kako eksperiment s Talijanom neće dugo trajati, što se na kraju pokazalo točnim. Di Canio je dobio samo tri od 13 odigranih utakmica u Premiershipu, a igrači će ga pamtiti po tome što im je zabranio mobitele, kavu, kečap i majonezu.

"Di Canio je odabrao krivu metodu. Ne smijete biti toliko strogi prema svojim igračima. Morate ih razumjeti, voditi, izvući njihov maksimum", rekao je trener Hulla, Steve Bruce.

"Ipak, ne želim ga kritizirati. On je prava ličnost i žao mi je što je dobio otkaz", poručio je Bruce.

Od ostalih kandidata koji bi mogli zamijeniti Di Canija, Sunderland razmišlja o Gustavu Poyetu, Gianfrancu Zoli i Steveu McClarenu.

Pročitajte više