Ronaldo 400. gol u karijeri posvetio Eusebiju, Modrić odličan protiv Celte

Foto: Guliver Images/Getty Images

CRISTIANO RONALDO vratio se na Santiago Bernabeu nakon duge pauze, ali nije trebalo dugo da se vrati starim navikama. Portugalac je u pobjedi protiv Celte postigao dva pogotka, a tako je došao do čudesnog uspjeha u karijeri jednog nogometaša. Naime, postigao je 400. gol u karijeri! Naravno, Portugalac je taj uspjeh posvetio nedavno preminulom velikanu portugalskog nogometa Eusebiju, koji je u ponedjeljak popodne, nakon prekrasnog ispraćaja, pokopan u Lisabonu.

Modrić oduševio

Što se tiče utakmice, Real je slavio s uvjerljivih 3:0, ali Celta im je maksimalno otežala život, posebice u prvom poluvremenu. Odmah na početku susreta napadač Celte, Charles Dias de Oliveira, uspio je promašiti stopostotnu priliku. Brazilac je neometan s 12 metara od gola tukao pokraj lijeve stative.


Celta se uglavnom branila, a svoju je šansu vrebala iz kontre i polukontre. S druge strane, Luka Modrić bio je jedan od najboljih igrača Reala u prvih 45 minuta dvoboja. Posebno pamtimo njegove dvije vrhunske prilike. Prvo se na 25 metara od gola fantastično oslobodio dvojice protivničkih igrača, međutim njegov je pokušaj završio tik iznad vratnice. Drugu priliku imao je u 42. minuti kada je šutirao s deset metara, ali njegov udarac u posljednji je trenutak blokirala protivnička obrana.

Ronaldo poludio na kraju utakmice

Momčad Carla Ancelottija uspjela je slomiti Celtu tek u 67. minuti. Raspoloženi Jese centrirao je u peterac gdje se najbolje snašao Karim Benzema. Nedugo zatim probudio se i Ronaldo. Prvo je poentirao u 82. minuti, a konačnih 3:0 postavio je na asistenciju Garetha Balea u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Real Madrid - Celta 3:0

Pročitajte više