Ronaldo: Najteža stvar je zadržati se na ovoj razini

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANO RONALDO u ponedjeljak je treći put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, proglašen je najboljim u konkurenciji Manuela Neuera i Lionela Messija, koji su također bili u najužem krugu za ovu prestižnu nagradu.
 
Nakon što mu je uručeno priznanje, 29-godišnji Portugalac dotaknuo se činjenice da Messi i on zadnjih godina uvjerljivo dominiraju ovim izborom, ali i nogometom općenito.
 
Ponos zbog osam godina biranja u najbolju momčad
 
"Iskreno, nisam očekivao da ću biti u samom nogometnom vrhu toliko dugo godina. Sve ovo se odvija veoma brzo, a prema mom mišljenju najteža stvar je upravo zadržati se na ovoj, najvišoj razini", rekao je Ronaldo.
 
"Ponosan sam što sam već osam godina zaredom u najboljoj postavi svijeta i uvijek sam u konkurenciji za Zlatnu loptu. Mislim da je vrlo malo ljudi uspielo u tome, tek Messi i ja, ne vjerujem da ima još mnogo nogometaša s tim učinkom", nastavio je ofenzivac Reala o svojoj dominaciji.
 
"Veliko je zadovoljstvo osam godina biti među najboljim, ali to mi polazi za rukom napornim radom u klubu i reprezentaciji iz godine u godinu", istaknuo je i nastavio: "Ova priznanja su samo potvrda da radim stvari na pravi način i zaista uživam u jednoj iznimnoj karijeri."
 
Još pet do sedam godina igračke karijere
 
"Znam da ću imati mjesto u povijesti ove igre zbog pobjeda i načina igre, na osobnoj i momčadskoj razini", neskromno je poručio Cristiano te najavio istu razinu svog nogometa i u idućim godinama: "Mislim da još nekih pet do sedam godina mogu igrati na vrhunskoj razini, a onda ćemo vidjeti."
 
Ostavio je otvorenom mogućnost da igra i do 40. godine života, no to će ovisiti o dosta stvari: "Vidjet ćemo kako ću se osjećati u tim godinama, hoću li biti motiviran i hoću li uopće biti od koristi za momčad."
 
"Dokle god ću igrati na razini koja je prihvatljiva za mene, klub i navijače, neću prekidati karijeru. Zapravo, to uopće nije nešto o čemu trenutno razmišljam", zaključio je Ronaldo, koji je ove sezone zabio 33 gola u 28 nastupa za Kraljeve.

Pročitajte više