Ronaldo zabio više od Messija, Neymara i Suareza zajedno!

Foto: Getty, montaža: Index

DVA GOLA koja je Cristiano Ronaldo zabio za Real u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Almerie, dovela su ga do čak 25, koliko je postigao samo u Primeri, iako još nije ni polovica prvenstva.

Samo 14 utakmica, koliko je igrao od 15 ligaških kola, bilo mu je dovoljno da on sam postigne više golova nego najskuplji i najrazvikaniji napad svijeta Messi, Neymar, Suarez, jer Argentinac je zabio 13, Brazilac 11 golova, a Urugvajac još nije poentirao u Primeri.

Ali, Barcin trozubac još je dobro prošao, jer Ronaldo je u prvenstvu postigao više golova nego trei četvrtine klubova Primere, točnije njih 15!

Neki od velikana španjolske lige, kao Ronaldo, Zarra, Quini, Hugo Sanchez i Raul, osvajali su trofej najboljeg strijelca s manje postignutih golova nego što ih Ronaldo ima prije polovice prvenstva.


Treba otići daleko u prošlosti, konkretno 1931. i 1941., kada su Bata i Pruden u prvih 15 kola postigli jednak broj golova kao Ronaldo ove sezone.

Dvostrukim poentiranjem kod Almerije četiri kola prije kraja prvog dijela prvenstva, Ronaldo je već preskočio svoj dosadašnji golgeterski rekord u prvom dijelu iz 2010/11 i 11/12, kada je postigao 23 gola.

 

Pročitajte više