Ronaldova utakmica karijere: Ovog puta ćemo mi biti Grčka!

Foto: Getty Images / Guliver Image

CRISTIANO RONALDO spreman je odvesti svoj Portugal do naslova prvaka Europe. Finale Eura njegova reprezentacija igrat će sutra od 21 sat protiv domaćina Francuske na Stade de France u predgrađu Pariza - Saint-Denisu. 

Kapetan Portugala postigao je rekordnih devet golova na Europskim prvenstvima, koliko i Michel Platini. Međutim, ako uspije zabiti Ronaldo će postati najbolji strijelac kontinentalnog natjecanja u povijesti.

"Finale s Portugalom je nešto o čemu sam dugo sanjao. Zato mi dvoboj protiv Francuske mnogo znači. Želim nešto osvojiti s reprezentacijom jer sam sve dostigao na klupskom i individualnom nivou. Cijela zemlja stoji iza nas i vjeruje da možemo do trofeja", jasan je Ronaldo.

Portugal je izgubio od Francuske na tri velika natjecanja, a morao je potpisati poraze i u svih posljednjih 10 utakmica protiv Tricolora.

"Francuska je favorit u finalu, tu nema dvojbe. Međutim, i mi smo bili favoriti protiv Grčke u finalu Eura 2004. godine pred našim navijačima, pa znate kako je sve završilo na kraju. Dakle, vjerujemo da možemo pobijediti i postati prvaci Europe", zaključio je Ronaldo, koji je do sada u Francuskoj postigao tri gola. Dva protiv Mađarske i jedan u pobjedi nad Walesom u polufinalu, a upisao je i tri asistencije, dok je trenutačno najbolji strijelac Eura Antoine Griezmann zabio šest golova.

Pročitajte više