Rooney, Mata i Van Persie potopili Liverpool na Old Traffordu

 Foto: Index; Getty Images/Guliver Image

U DERBIJU najvećih engleskih klubova Manchester United je na Old Traffordu sa 3:0 pobijedio Liverpool.

U fantastičnoj atmosferi "Crveni vragovi" su slavili golovima Rooneyja, Mate i Van Persieja.

Šesta je to uzastopna pobjeda Uniteda u prvenstvu nakon poraza od gradskog rivala Cityja početkom studenog. Liverpool ima tek dvije pobjede u posljednjih deset utakmica, a već tri susreta ne znaju za pobjedu. U međuvremenu su "Redsi" ispali i iz Lige prvaka.

De Gea heroj

Uz sjajnu igru Unitedovih napadača, koji su zabili tri od šest udarca u okvir gola, herojem utakmice ipak je na kraju proglašen domaći vratar De Gea koji je fantastičnim obranama spriječio nekoliko izglednih prilika Liverpoola koji je u napadu bio opasniji, ali u obrani ponovo nestabilan.

De Gea je doslovno izludio Raheema Sterlinga koji je dva puta izlazio sam ispred njega, no Španjolac je oba puta obranio. De Gea je izvrsnom reakcijom spasio gol Uniteda i u 67. minuti kada je Balotellijev udarac skrenuo u vratnicu. Talijanski napadač nije uspio svladati Unitedovu 'jedinicu' niti u 85. minuti kada je sam istrčao ispred njega.

Liverpool je stvorio više prilika u prvom dijelu, uputio dvostruko više udaraca na gol od Uniteda, ali "Crveni vragovi" bili su konkretniji i zabili oba udarca u okvir. Rooney je zabio u 13. minuti nakon odlične povratne lopte Valencije, koji se našalio sa svojim čuvarima na desnoj strani. Mata je u 40. na asistenciju Van Persieja zabio iz zaleđa kojeg suci nisu vidjeli. Liverpool je u drugo poluvrijeme krenuo s Balotellijem umjesto Lallane, no momčadi Brendana Rodgersa više nije bilo spasa.

Lovren među tragičarima

Dejan Lovren suprotno najavama engleskih novinara, igrao je od prve minute, ali ponovo pogriješio kod posljednjeg primljenog gola. u 71. minuti Mata je gurnuo dugu loptu za Rooneyja, on na 16 metara poslao desno Van Persieju, a Lovren servirao loptu za Matu na 15 metara, Španjolac je poslao desno do Van Persieja koji lako pogađa nebranjeni dio gola.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 39 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 36 bodova, dok je United treći sa 31 bodom. Liverpool je na devetom mjestu sa 21 bodom.


MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL   3:0





 

 

Standings provided by

Pročitajte više