Rosberg "kralj Monaca": Ovim ulicama sam išao u školu, nevjerojatan osjećaj!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJAJAN vikend je iza Nice Rosberga. Na "domaćoj" stazi u Monacu nakon dominacije na treninzima stigao je i do pobjede isped dva Red Bulla.

> Rosberg pobjednik Monaca, dva Red Bulla na postolju!

Mercedesov as je nakon utrke rekao: 

"Osjećaj je nevjerojatan. Odrastao sam tu i išao u školu ovim ulicama. Ovo je zaista poseban dan za mene. Cijeli vikend je sve išlo savršeno. Na startu je bilo neizvjesno, jako loše sam startao i Lewis je bio pokraj mene u prvom zavoju. To je, nasreću, ispalo dobro. Nakon toga sam samo kontrolirao ritam. Bolid je bio odličan i to je bio ključ današnje pobjede. Puno smo bolji nego u Barceloni, ekstatičan sam.”

Sebastian Vettel u Red Bullu može biti zadovoljan drugim mjestom.

“Sve u svemu, prilično sam zadovoljan rezultatom. Znali smo da je tu teško pretjecati. Prije svega – čestitke Nici, odradio je odličan posao, imao je brzinu i gume kad god smo pokušali doći malo bliže. Imao sam odličan start, ali nije bilo mjesta da prođem pokraj dva Mercedesa. Bio sam malo iznenađen ritmom u prva dva kruga. Mercedesi su bili neočekivano brzi. Ekipa je napravila odličan strateški posao da prođemo Lewisa. Restart je bio nezgodan, a vidio sam Lewisa da je pokušavao proći Marka. Vrlo sam sretan, čestitke svima i zahvaljujem ekipi. Jako se trude, i oni i Renault. Dva od tri bolida na podiju su pogonjeni Renaultom, pa čestitam i njima.”

Njegov momčadski kolega Mark Webber stigao je treći i nakon utrke rekao: “Najprije, čestitam Nici. Monako je posebno mjesto za pobjedu, a on je bio uvjerljiv ovog vikenda, čestitke i Mercedesu. Imali smo odličan start, ali mislim da Seb i ja zapravo i nismo imali gdje ići jer su Mercedesi zatvorili vrata na ovako uskoj stazi. Morali smo prilagoditi strategiju jer se u sredini poretka nije nikako otvarao prostor kojeg bi mogli iskoristiti za raniji ulazak u boks. Sve u svemu, vozikali smo se okolo i čuvali gume.”

Pročitajte više