Rudež: Radije bih olimpijsku medalju s Hrvatskom nego NBA titulu

Foto: CroatianSports.com

DAMJAN RUDEŽ odigrao je sinoć manje od minute u novom porazu Indiana Pacersa od LA Clippersa 100:102 u Los Angelesu. Nije zabio jedini šut, a nakon utakmice progovorio je o svojoj prvoj jeseni u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.


Hrvatsko-američki portal CroatianSports.com uhvatio je Rudeža nakon susreta u kojem je za 56 sekundi promašio tricu, ali stigao upisati tri osobne pogreške.

"Uživam, ali znam koji je moj status ovdje. Ja sam "rookie", još učim", kaže Rudež koji upisuje 4,2 minute po utakmici u prvoj sezoni među Pacersima.

Rudež je s 28 godina "rookie", a iako je veći od svih svojih suigrača, mora, kao dio rituala momčadi, svoje stvari nositi u ruksaku Hello Kitty cijelu prvu sezonu.


O predsjedniku i legendi kluba Larryju Birdu: "Njegova prisutnost se može osjetiti u ekipi. Znate da ćete dati sve od sebe kad je on u blizini".
 
Na pitanje da izabere između olimpijske zlatne medalje s Hrvatskom ili NBA titule, Rudež je uzdahnuo: "Teško pitanje. Na kraju, olimpijske igre su vrhunac sporta, pa bih rekao 55 posto za olimpijsku medalju i 45 posto za NBA".

Iako je košarka njegov sport, a nogomet nije pratio, izuzev reprezentacije, Rudež je prokomentirao stanje u HNS-u i hrvatskom nogometu: "Žao mi je igrača i dobrih ljudi koji rade u sportu zbog svega što se događa".

Pročitajte više