Rukometaši Zagreba sedmi put zaredom osvojili titulu bez poraza

Foto: Hina

RUKOMETAŠI Prvog plinarskog društva Zagreb u susretu posljednjeg 10. kola Premijer lige za prvaka pobijedili su Dubravu 30:22 i proslavili 24. naslov prvaka Hrvatske.

Zagrebaši su tako sedmu godinu uzastopce zaključili domaće natjecanje sa stopostotnim učinkom.

U redovima PPD Zagreba nije bilo od ranije ozlijeđenih Josipa Valčića, Domagoja Pavlovića, Stipe Mandalinića, Marija Vuglača, Luke Šebetića i Ivana Stevanovića. Duško Čelica nalazi se na posudbi u katarskom Al Saddu, a poštedu je protiv svog bivšeg kluba dobio Antonijo Kovačević. U sastavu za koji se odlučio trener Veselin Vujović tako su se našli juniori Arian Jović, Jakov Vrdoljak, Petar Medić, Davor Čavar i Bruno Vili Zobec.

Uoči početka susreta hrvatski rukometni prvak je pred 500-tinjak gledatelja predstavio svoje mlađe kadete i kadete koji su na nedavno održanim završnicama prvenstva Hrvatske sa stopostotnim učinkom svladali konkurenciju.

Također, uoči početka dvoboja rukometni klub PPD Zagreb se prigodnim poklonom i cvijećem oprostio od svojih rukometaša Ilije Brozovića i Ivana Stevanovića. Kružni napadač Brozović od sljedeće će sezone nositi dres bundesligaša HSV Hamburga, dok će sjajni vratar Stevanović zaigrati u redovima SG BBM Bietigheima koji će od sljedeće sezone igrati u drugoj njemačkoj ligi.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Luka Raković i Sandro Obranović sa po šest pogodaka, a Filip Ivić obranio je deset udaraca. Kod Dubrave Ivan Dumančić, Bruno Butorac i Luka Vinković su zabili po četiri gola.

LJESTVICA:

 1. PPD Zagreb  10 +87 20 
 2. Nexe Našice  9 +25 12 
 3. GRK Varaždin 9 +10 10 
 4. Poreč        9 -23  7 
 5. Dubrava     10 -42  4 
 6. Umag         9 -57  3 

Pročitajte više