Rukometaši stigli u Dansku: "Ne smijemo razočarati navijače"

Foto: Hina

HRVATSKA je sretno stigla u Kopenhagen, gdje će u ponedjeljak odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Hrvatski rukometaši otvaraju turnir protiv Bjelorusije, a Slavko Goluža smatra kako je to najvažnija utakmica.

"Dobro smo se pripremili. Imali smo dvije provjere protiv Tunisa, koji je bio vrlo dobar protivnik. Atmosfera je odlična, nemamo većih ozljeda, spremno dočekujemo Euro i prvu utakmicu protiv Bjelorusije. To je za nas najvažnija utakmica, utakmica koja donosi jedan mir, samopouzdanje. To je kvalitetna ekipa, opasna i neće nam biti kao u Španjolskoj", rekao je Goluža.

"Ne smijemo razočarati navijače. Dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu", junački će izbornik.

"Rutenka je pola ekipe"

Hrvatska je prošle godine u osmini finala SP-a razbila Bjelorusiju s devet golova razlike, a najopasniji Bjelorus Sergej Rutenka zabio je "samo" četiri gola.

"Iako na papiru to izgleda drugačije, Bjelorusija je odlična ekipa. Predvodi ih jedan od najboljih rukometaša svijeta Rutenka, ali mi smo se dobro pripremili i nadam se da ćemo s pobjedom probiti led", rekao je Domagoj Duvnjak, dok je Ivan Čupić nadodao:

"Rutenka je pola ekipe. Treba na glavu pa što bude. Otvaranje turnira je uvijek teško, imamo još dva dana da se priviknemo na uvjete. Siguran sam da ćemo odigrati dobar turnir", poručio je Čupić.

Naravno, uslijedilo je pitanje o jedinom zlatu koje nedostaje hrvatskom rukometu.


"Razmišljanja su visoka, želimo doći što dalje. Međutim, moramo ići iz utakmice u utakmicu. Sada nam je najbitnije da prenesemo četiri boda u drugi krug", rekao je Dule.

"Znam da ljude živciramo s izjavama poput moramo ići korak po korak, ali toga se držimo"

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat svjestan je da se Hrvatska vodi kao jedan od najvećih favorita turnira.

"Mi želimo medalju, vi dobro znate što nam nedostaje s europskih natjecanja. Znam da ljude živciramo s izjavama poput moramo ići korak po korak, ali toga se držimo. Tako smo do sada razmišljali i to nas je dovelo tu gdje smo sada. Ako mislite da na Euru ima slabijih protivnika, varate se. U Danskoj ćemo igrati protiv kreme svjetskog rukometa", rekao je Zlajo.

Hrvatska nakon Bjelorusije igra protiv Crne Gore, a zatim slijedi veliki derbi protiv aktualnih olimpijskih viceprvaka Šveđana.

"Šveđani su tipični Skandinavci. Obrana 6-0, brza kontra i polukontra. Što se tiče Crne Gore, jasno, oni igraju slično poput nas, izbacili su Njemačku iz kvalifikacija i moramo se paziti", smatra Horvat.

Kao što smo rekli, Hrvatska je uz Dansku jedan od glavnih favorita turnira.

"Da, Danci su ipak prvi favoriti. Igraju na domaćem terenu i imaju odličnu ekipu. Također, pred svojim navijačima brane europsko zlato. Ne smijemo zaboraviti na Francusku i Španjolsku, a od reprezentacija koje bi mogle iznenaditi su Švedska, pa čak i Srbija", za kraj će Horvat.

Pročitajte više