Rukometašice u transu: "Fenomenalno, rapsodija!"

SJAJNIM drugim poluvremenom hrvatske rukometašice uzele su veliki skalp na Olimpijskim igrama - svladale su Rusiju 30:28 i najavile kandidaturu za visoki plasman.

> Briljantna pobjeda vrijedna četvrtfinala: Penezić i Tatari potopile Rusiju!

"Čestitam cijeloj ekipi na fenomenalnoj borbenosti i odličnoj obrani! Prvi put to kažem otkad sam hrvatski izbornik", rekao je nakon utakmice Vladimir Canjuga.

Canjuga: Samo Norvešku nismo pobijedili od najjačih reprezentacija svijeta

"Počeli smo malo u grču, ali kad je proradila obrana, proradile su Penezić i Tatari. Obranu 5-1 smo čuvali samo za Ruse! Sonja Bašić je bila igračica koja mi je trebala za taj način obrane. Odigrali smo fenomenalno. Nakon ove pobjede od najboljih svjetskih reprezentacija još samo nemamo pobjedu protiv Norveške, ali bit će vremena i za njih", dodao je izbornik.


Andreja Penezić torpedirala je Ruskinje s 10 golova: "Prve dvije utakmice nisu bile naša prava slika, ovo je naše pravo lice, prava rapsodija! Čestitam curama na borbenosti. Obrana je bila fenomenalna u drugom dijelu, to je bio ključ pobjede. Igrale smo pametno i disciplinirano i zasluženo pobijedile", kazala je Andreja, otkrivši što ju je motiviralo za sinoćnji ogled:



"Bila sam bijesna u iščekivanju utakmice, nikako nisam bila zadovoljna svojom igrom u prva dva kola."

Tatari: Ohrabrila nas je pobjeda rukometaša protiv Srbije

Miranda Tatari odigrala je kapetanski, maestralno je dirigirala igrom naše reprezentacije i zabila sedam golova: "Ohrabrila nas je pobjeda naših dečki protiv Srbije, a drago mi je da su nas bodrili protiv Rusije bez obzira što se igralo kasno. S Crnogorkama će biti teško, ali mi smo najbolje kad je najteže", poručila je Tatari.

Pročitajte više