Rummenigge: Svi su protiv Bayerna

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVA SEZONA Bundeslige počinje 22. kolovoza, a ne 29., kako je želio i tražio izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, koji je  optužio je većinu bundesligaških klubova za nedostatak kolegijalnosti te da žele nanijeti štetu Bavarcima dogovorom da Liga počinje sedam dana ranije od želje bavarskog kluba.
 
Čak šest igrača baraskog diva bili su članovi Elfa koji je prošlu nedjelju osvojio naslov prvaka svijeta, a po planu njemačkog nogometnog saveza, momčad Pepa Guardiole bi trebala za manje od šest tjedana otvoriti novu bundesligašku sezonu protiv Wolfsburga. 
 
"Tri tjedna za odmor su premalo, a dva tjedna za pripreme su nedovoljna. Nedostajala je solidarnost Bundeslige. Na sastanku čelnika klubova zalagao sam se da prvenstvo počne 29. kolovoza, a ne tjedan dana ranije, no bio sam nadglasan. To je jedina šansa drugim klubovima da naprave štetu Bayernu. Nedostajalo je solidarnosti i prema drugim klubovima koji su imali puno igrača na SP-u, poput Borussije Dortmund koja je imala osmoricu ili devetoricu u Brazilu'', izjavio je Rummenigge u razgovoru za Bild.
 

Pročitajte više