Rusi posustali pred sam kraj: Origi odveo Belgiju u osminu finala!

Foto: HINA

GOLOM mladog Origija, Belgija je u finišu susreta s 1:0 svladala Rusiju i tako osigurala plasman u osminu finala. Gotovo 88. minuta igrači Fabija Capella sjajno su parirali Wilmotsovoj momčadi, a onda su u jednom napadu dva ruska igrača ostala su ležati pred šesnaestercem Courtoisa, a Hazard povukao kontru i poslužio Origija za konačnih 1:0.

Belgija se muči i drugu utakmicu u nizu

Talijanskih strateg vrlo je dobro postavio momčad, zaustavivši sve belgijske adute, a čak su u nekoliko navrata Rusi mogli i povesti. Raskoš talenta Wilmotsovih pulena pak i drugu utakmicu za redom ostala je potpuno nedorečena, slijedom čega se mora postaviti pitanje je li Belgija zaista "dark horse" ovog natjecanja ili će u punom svijetlu zasjati tek na Euru za dvije godine.

No vratimo se događanjima na susretu, u kojem je prvo poluvrijeme obilježilo vižljasto krilo Napolija Dries Mertens. Već u trećoj minuti Mertensa su uposlili dubinskom loptom, a njegov udarac iz okreta završio je u bloku. Uzvratili su Rusi preko Fajzulina, ali njegov pokušaj ljevicom s ruba kaznenog prostora Courtois je jedva odbio u polje.

Mladi Kokorin krajem poluvremena propustio priliku susreta

U 13. minuti Mertens je ponovo probio bok, ubacio u sredinu za Lukakua, ispred kojeg u posljednji trenutak reagirao Berezuci. Sedam minuta kasnije opet je Mertens na sceni, a njegov dalekometni pokušaj prošao je tik uz vratnicu Akinfeeva. U 29. minuti ohrabrio se Kannunikov, koji je dobro probio lijevu stranu, još bolje tukao, no spreman je bio Courtious.




Do kraja poluvremena ubilježili smo još po jednu akciju na svakoj strani. Prvo je u 36. Mertens sjajno zavrnuo u sredinu, a Akinfeev posljednjim naporima odbio loptu, da bi dvije minute prije odmora Shatov ubacio s lijeve strane, a Kokorin s pet metara glavom promašio cijela vrata. Bila je to nedvojbeno najveća prilika u prvom dijelu susreta.

"Sporni" pogodak Origija

Bez golova otišlo se na odmor, a kad se u nastavku očekivao kakav-takav zaplet, Rusi i Belgijanci odigrali su najgorih pola sata na svjetskoj smotri. Gotovo bez pravog udarca na gol. Držali su Rusi suvereno veliki bod sve do desetak minuta prije kraja, kada je Wilmotsova momčad krenula po pobjedu. Prvo je u 84. minuti Mertens zaprijetio iz slobodnjaka, a lopta se zaustavila na vratnici.

Samo dvije minute kasnije Hazard je promiješao obranu i tukao s 15 metara, a lopta s od bloka i otišla tik pored vratnice. I onda u 89. minuti Belgijanci su napokon zabili. Dva igrača Rusije ostala su ležati pred kaznenim prostorom Belgije. Hazard je povukao kontru, prošao desnoj strani, zavrnuo u sredinu gdje je Origi s pet metara proparao mrežu Akinfeeva...


Pročitajte više