Ruski boksači najveća atrakcija memorijala "Zlatko Hrbić"

Foto: HBS

NA BOKSAČKI Memorijal “Zlatko Hrbić”, 9. i 10. ožujka u Zagrebu u sportskoj dvorani “Peščenica”, uz Talijane i Mađare dolaze i Rusi, što čitavom natjecanju daje dodatnu kvalitetu i novu dimenziju!

U zagrebačkoj dvorani “Peščenica” gledat ćemo dvodnevni boksački spektakl: u subotu 9. ožujka od 18.30 sati na rasporedu su polufinala, a u nedjelju 10. ožujka od 11 sati gledat ćemo finala. S obzirom na to da će ruski boksači nepobitno biti glavna atrakcija, a i glavni favoriti, Hrvatski boksački savez predstavio je udarače iz “Zbornaje komande”.

Stiže nam europski prvak u teškoj kategoriji, Ivan Verjasov, koji sad nastupa u superteškoj (iznad 91 kg), a u kategoriji do 91 kg napravio je mjesta za jednu od najvećih nada ruskog boksa, Dmitrija Zajceva, “Snajperista”, koji također stiže u Zagreb.

Do 81 kg Rusi šalju Nikitu Ivanova, europskog prvaka iz Ankare. To je isto ono europsko prvenstvo i ista kategorija gdje je naš Hrvoje Sep svojedobno osvojio broncu, a u polufinalu je izgubio upravo od strašnog Nikite.

Superbrzi Rus Gamzat Gazalijev u kategoriji do 75 kg nova je zvijezda WSB-a, a ništa manji respekt ne izazivaju niti imena Aleksandra Soljanikova, “Munje iz Čeljabinska” (prvaka Rusije do 64 kg), te Ruslana Kamilova (srebrni na prvenstvu Rusije do 60 kg).

U žestokoj konkurenciji predstavnika također proslavljenih boksačkih nacija, odnosno mađarskih, talijanskih i naših boksača, te ponajboljih boraca iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, očekujemo dva dana žestokog boksa, izvanredni “šestoboj nacija”, pravo pravcato “europsko prvenstvo u malom”.

Pročitajte više