Rutinska pobjeda Talijana: Cassano i Balotelli zabili Ircima za četvrtfinale!

ITALIJA je u Poznanju pobijedila Irsku 2:0 i s ta tri boda stigla do drugog mjesta u skupini C Europskog prvenstva, ispred Hrvatske koja je u Gdanjsku poražena od Španjolske. Talijanima je za prolaz u četvrtfinale u svim kombinacijama igrala pobjeda, koju su i osigurali preko Antonija Cassana u 35. i Marija Balotellija u 90. minuti.

Cesare Prandelli je za odlučujući dvoboj ispremiješao postavu, pa se protiv Irske odlučio zaigrati s četvoricom u obrambenoj liniji, za razliku od dvoboja s neusporedivo jačima Hrvatskom i Španjolskom. Također, četvorici novih igrača dao je šansu od prve minute u odnosu na spomenute dvoboje (Abate, Barzagli, Balzaretti, Di Natale), kako bi osvježio momčad u potrazi za što ranijim pogotkom.

Ipak, njegova očekivanja da će Shay Given brzo kapitulirati pala su u vodu već u uvodnim minutama, kada su hrabri Irci odlično parirali talijanskom veznom redu, ne dozvolivši Pirlu, De Rossiju i društvu da se razmašu. Najbolju Za razliku od naših reprezentativaca koji su vrlo blizu stajali Pirlu, Irci su mu dozvoljavali distribuciju lopti, ali ovog ponedjeljka nije bio tako precizan i ubojit iz sredine terena. U prvih pola sata Irci nisu previše mislili kako zabiti pogodak, a Talijani su uglavnom prijetili iz kornera.

U 34. minuti Di Natale je zaobišao Givena i pucao iz mrtvog kuta, ali St Ledger je s crte odbio. U idućoj akciji lopta je opet došla do Prgavca iz Barija koji je snažno potegao, a Given je bio primoran poslati loptu u korner. Taj ubačaj je upalio - Pirlovu loptu Cassano je s prve vratnice glavom proslijedio u mrežu, Irci na crti nisu uspjeli izbiti i zasvijetlilo je na semaforu 1:0.

Nakon tog pogotka Italija se ponijela kao protiv Hrvatske. Stali su u drugom dijelu Prandellijevi igrači i ponudili suparniku da radi - pritisak. Problem Irske je manjak kvalitete, pa je tako do kraja Trapattonijeva momčad uputila samo dva udarca u okvir vratiju.

Majstorija Balotellija

Zato je ta inicijativa Iraca bila jalova, a ono malo šansi je lakoćom otklonio Buffon. No, Italija se još jednom kockala sama sa sobom, ali to nije skupo platila.

Na kraju je pravu majstoriju napravio Mario Balotelli, koji je u igru ušao u nastavku. Opet je korner bio u pitanju, a Balotelli je, okrenut leđima prema vratima i sa O'Sheom na sebi, koji ga je povlačio, volejem zabio sjajan pogodak za 2:0.

Dogodilo se to u 90. minuti, a samo minutu prije je irski igrač Andrews zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.



ITALIJA:
Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti - Pirlo - Marchisio, Motta, De Rossi - Di Natale, Cassano

IRSKA:
Given - O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward - McGeady, Whelan, Andrews, Duff - Doyle, Keane

Sudac:
Cuneyt Cakir (Turska)

Pročitajte više