"SP bez mene nije vrijedno gledanja": Bahati Zlatan zaboravlja da na SP-ima nije pokazao ništa!

Foto: Getty Image / Guliver Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ neosporno je napadač i majstor svjetske klase, igračina, ali kao što je toliko puta to dokazao, zahvaljujući nekim svojim potezima i izjavama, kojima loše i neukusno glumi svog velikog idola Muhameda Alija, kao da se trudi dokazati da je jednako velika seljačina.

Najnovija provala njegove arogancije i bahatosti dogodila se nakon poraza Švedske od Portugala i u uzvratnoj utakmici play-offa za SP. Cristiano Ronaldo - Zlatan Ibrahimović 4:2, konačni je skor dvoboja dva velemajstora. Portugal je golom Realove superzvijezde slavio na prvoj utakmici u Lisabonu, a Ronaldo je zabio tri gola Švedskoj i na njenom terenu u revanšu, za pobjedu 3:2.

Spektakularna utakmica u Stockholmu svela se na obračun Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda, koji je u uzvratu doveo Portugal u vodstvo u 50. minuti nakon furiozne kontre. Zlatan je u samo četiri minute, od 68. do 72., s dva gola vratio nadu Švedskoj u preokret, prvo je pogodio glavom nakon kornera, a zatim iz slobodnog udarca sa 17 metara.

U 75. minuti Ibrahimović je bio povučen za ruku u šesnaestercu Portugala, ali sudac Webb nije dosudio penal. Ronaldo odmah zatim s još dva gola iz brzih kontri, u 77. i 79. minuti, Portugal šalje na SP, a Ibrahimovića tjera da polako razmišlja o reprezentativnoj mirovini.

Sin bosanskih i hrvatskih gastarbajtera ima 32 godine i ovo mu je bila posljednja prilika da za Švedsku zaigra na trećem SP u karijeri.

S obzirom da je na ovakav način bez njega ostao, logično je da je razočaran, ali čak je i za njega previše ono što je rekao nakon utakmice: "Igrat ću još za reprezentaciju, ali sigurno više neću igrati na SP-ima. Razočaran sam što ne idem na SP u Brazilu, ali SP bez mene ionako nije vrijedan gledanja".

Ali, kada se prisjetimo mizerije koju je Ibra do sada pokazao na najvećem natjecanju, teško se složiti s najnovijom u nizu samohvala čovjeka koji se nazvao Bogom.

Podsjećamo, prvi nastup na SP-u zabilježio je na SP 2002. kada ga je kao 20-godišnjaka u Japan odveo Lars Lagerback. Ispred Ibre bili su iskusni Henrik Larsson i Marcus Allback. U četiri utakmice, koliko je Švedska igrala na turniru, mladi Zlatan upisao je tek 47 minuta bez učinka, konkretno dvije na zadnjoj utakmici protiv Argentine i 45 u osmini finala protiv Senegala, ali od toga pola sata otpada na produžetke.

Ibrahimović, sada već velika svjetska zvijezda, bio je jedno od najvećih razočaranja na SP-u u Njemačkoj, četiri godine kasnije. Pod istim izbornikom i također u četiri utakmice, opet je ostao bez gola, iako je naravno igrao više.

Odradio je u skupini cijeli meč protiv Trinidada i Tobaga, zatim poluvrijeme protiv Paragvaja, dok u zadnjoj utakmici s Engleskom nije nastupio. U osmini finala i porazu od Njemačke 0:2, igrao je do 75. minute, kada ga je zamijenio veteran Allback.

I konačno, čak ni božanski Ibra nije pomogao svojoj reprezentaciji da se uopće plasira na posljednje SP, u Južnoj Africi 2010. U jako konkurenciji Portugala i Danske, Ibrahimovićeva Švedska bila je, kao i Bilićeva Hrvatska, tek treća u skupini i nije otišla u JAR.

Tako da je razumljiva Ibrahimovićeva frustracija i poruka u njegovom stilu, "nema vam smisla gledati SP kada a nisam tamo", jer u dva navrata kada je bio tamo, nije napravio baš ništa.

Pročitajte više